Muskat Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Muskat terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Muskat nedir?, Muskat ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Muskat hakkında kısaca bilgi

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Muskat

Muskat ağacı meyvelerinden elde edilen bir baharat türü. Fındık büyüklüğünde bir cevize benzer (bebe cevizi, Hint Cevizi olarak da bilinir).

Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook

Muskat terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Muskat terimi hakkındaki yorumlar

Muskat hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Muskat ile ilgili benzer terimler:

Möreng (Meringue): Çırpılmış yumurta beyazına şeker veya koyu şurup ilave ederek elde edilen kar şeklindeki (beze) yumurta beyazı; çeşili yöntemlerle hazırlanan mörengler vardır; İtalyan, normal, İsviçre mörengi gibi.

Moriy: Kuzukulağı mantarı. Genelde kurutulmuş olarak satılan pahalı mantar türü.

Mol: Yumuşak. Katıyla yumuşak arası. Ekmek hamuru sertliğinde.

Mizanplas (Mis en place): Mutfakta veya restaurantta yemek ve servis öncesi yapılan hazırlıklara verilen isim.

Misk Otu: Kaz, ördek, yılanbalığı gibi yağlı yiyeceklerde ve yahnilerde kullanılır. Vermut tipi bazı şarapların yapımında vazgeçilmez bir ottur.