Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Glikoz terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Glikoz nedir? Glikoz ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.
Glikoz hakkında kısaca bilgi
Fen Bilimleri Terimi Olarak Glikoz
1- Özellikle üzüm suyunda bulunan karbon, hidrojen ve oksijenden oluşan şeker, üzüm şekeri.
2- (Heksoz) C6H12O6 molekül yapısındaki karbonhidrat.
Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü
Biyoloji Terimi Olarak Glikoz
C6H12O6(Heksoz) molekül yapısındaki karbonhidrat. Karbonhidratların en küçük yapı taşıdır. Fotosentez ile bitkilerde üretilir. Çok sayıda glikoz özel bağlarla birleşerek nişastayı, selülozu ve glikojeni oluşturur. Kan sıvısında bulunan kan şekeri glikozdur.
Kimya Terimi Olarak Glikoz
C6H12O6 genel formülüne sahip basit karbonhidrat.
Mutfak - Yemek Terimi Olarak Glikoz
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şurubunda ve birçok pasta yapımında kullanılır.
Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü
Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Glikoz
Basit yapıda bir şekerdir. Karbonhidratlar parçalandığında en küçük yapı olarak kana geçer ve besin olarak taşınır. Hücreler aldıkları glikozu enerji için kullanır. Birçok karbonhidratın, maltoz, laktoz, sakaroz, nişasta ve glikojenin temel maddesidir.
Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü
Sağlık-Tıp Terimi Olarak Glikoz
Kan şekeri.
Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Glikoz
1. Bir çeşit şeker, kan şekeri. Bir monosakkarit.
2. Kanda bulunan karbonhidrat, önemli bir enerji kaynağı.
Beden Eğitimi ve Spor Terimleri Sözlüğü
Bilgiyi Paylaşın:

