Fizyoloji Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Fizyoloji terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Fizyoloji nedir? Fizyoloji ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Fizyoloji hakkında kısaca bilgi

Fen Bilimleri Terimi Olarak Fizyoloji

Canlılardaki yaşamsal olayları (işleyişi) inceleyen bilim dalı.

Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü


Biyoloji Terimi Olarak Fizyoloji

1. Canlılardaki yaşamsal olayları (işleyişi) inceleyen bilim dalı.

2. Canlıların hücre, doku ve organlarının görevlerini ve bu görevlerin nasıl yerine getirildiklerini inceleyen bilim dalı.

Biyoloji Terimleri Sözlüğü


Sağlık-Tıp Terimi Olarak Fizyoloji

Canlıların hücre, doku ve organlarının görevlerini ve bu görevlerin nasıl yerine geldiklerini inceleyen bilim dalı.

Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü


Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Fizyoloji

1. Canlıların, hücre, doku ve organlarının görevlerini ve bu görevlerin nasıl yerine geldiklerini inceleyen bilim dalı.

2. Vücuttaki dokuların ve sistemlerin çalışma biçimlerini ve yöntemlerini inceleyen bilim dalı.

Beden Eğitimi ve Spor Terimleri Sözlüğü


Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Fizyoloji

Canlılardaki yaşamsal olayları inceleyen bilim dalı.

Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü


Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Fizyoloji

Canlıları meydana getiren organların görevlerini ve bu görevlerin nasıl yapıldığını inceleyen bilim dalıdır.

Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü


Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Fizyoloji

Vücudun çalışması ve işlevlerini inceleyen bilim dalı.

Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü


Mutfak - Yemek Terimi Olarak Fizyoloji

Canlıların hücre, doku ve organlarının görevlerini ve bu görevlerin nasıl yerine geldiklerini inceleyen bilim dalı.

Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweetfacebook

Fizyoloji terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Fizyoloji terimi hakkındaki yorumlar

Fizyoloji hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Fizyoloji ile ilgili benzer terimler:

Etüve Usulü Pişirme: Bir gıdayı bir kap içerisinde kabın kapağını kapatmak suretiyle kendi suyu ile bazen de çok az su ilavesi ile hafif ateşte pişirme usulü, buğulama.

Espanyol: Temel kahverengi sos.

Estufad: Esmer et suyu.

Enzim: Canlı metabolizmasında meydana gelen kimyasal reaksiyonlarda, reaksiyonun hızını arttırmakla görevli protein yapısında biyomoleküllere verilen isim.

Emülgatör: Yoğunlukları birbirinden farklı ve birbirine karışmayan iki sıvıyı bir arada tutmak ve birbiri içinde homojen bir şekilde dağılması için kullanılan yardımcı madde. Örneğin; bir gıda ürünü içerisindeki yağ ve suyu homojen bir şekilde bir arada tutmak için kullanılır.