Emülgatör Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Emülgatör terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Emülgatör nedir? Emülgatör ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Emülgatör hakkında kısaca bilgi

Fen Bilimleri Terimi Olarak Emülgatör

Besinlere katılan ve onların kararlı emülsüyon haline gelmesini sağlayan katkı maddesi.

Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü


Biyoloji Terimi Olarak Emülgatör

Besinlere katılan ve onların kararlı emülsüyon haline gelmesini sağlayan katkı maddesi.

Biyoloji Terimleri Sözlüğü


Kimya Terimi Olarak Emülgatör

Birbiri içerisinde karışmayan maddelerin karışmasını sağlamak amacıyla kullanılan maddelere homojenlik kazandıran dışarıdan ilave edilen maddelerdir. Mayonez, hazır çorbalar vb. gıda ürünlerinde kullanılır.

Kimya Terimleri Sözlüğü


Mutfak - Yemek Terimi Olarak Emülgatör

Yoğunlukları birbirinden farklı ve birbirine karışmayan iki sıvıyı bir arada tutmak ve birbiri içinde homojen bir şekilde dağılması için kullanılan yardımcı madde. Örneğin; bir gıda ürünü içerisindeki yağ ve suyu homojen bir şekilde bir arada tutmak için kullanılır.

Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweetfacebook

Emülgatör terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Emülgatör terimi hakkındaki yorumlar

Emülgatör hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Emülgatör ile ilgili benzer terimler:

El Mikseri: Blenderin diğer ismi.

Ekşikulak: Kuzukulağının diğer ismi.

Ekmek Ufağı: Ekmek kırıntısı.

Domates Kongase: Domatesin, kabuğu soyulduktan sonra kare şeklinde doğranmasına verilen isim.

Dip Sos: Koyu kıvamlı olarak hazırlanan, yemek üzerine dökülmeyip gıdaların bandırıldığı bir çeşit sos.