Edebiyat Nedir? Ne Demek?
Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Edebiyat terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Edebiyat nedir? Edebiyat ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.
Edebiyat hakkında kısaca bilgi
Edebiyat Terimi Olarak Edebiyat
Duygu, düşünce, olay, olgu ve hayalleri insanda heyecan ve hayranlık uyandıracak şekilde güzel ve etkili olarak sözle veya yazıyla anlatma sanatı.
Dil vasıtası ile insandan insana ve nesilden nesile aktarılan her beşeri ifade, edebiyattır. (Cemil Meriç)
Edebiyat; malzemesi dil, kaynağı yaşantılar ve hayal gücü olan bir yaratıcılık, başka deyişle bir sanat dalıdır. (Gürsel Aytaç)
Edebiyat; tarihsel, sosyal ve kültürel olandan hareketle dille gerçekleştirilen güzel sanat etkinliklerine ve eserlerine verilen genel addır. (Şerif Aktaş)
Edebiyat, dil aracıyla estetik bir aktivitedir. (Jürgen Landwehr - Yürgen Landweyar)
Edebiyat, dinamik bir konuşma kurgusudur. (Yuri Tinyanov)
Edebiyat Terimleri Sözlüğü
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Edebiyat
Olay, duygu ve düşünceyi dil aracılığı ile biçimlendirme sanatı.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü
Bilgiyi Paylaşın: 

Edebiyat terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Edebiyat terimi hakkındaki yorumlar
Edebiyat hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.
Edebiyat ile ilgili benzer terimler:
Ebû Talib: Peygamber (sav)'in 8 yaşından evleninceye kadar yanında kaldığı ve onu koruyan amcası.
Ebû Leheb: Peygamber (sav)' e eziyet ve sıkıntı veren, yaptığı bu kötülükler sebebiyle hakkında Leheb suresi inen amcası.
Ebû Cehil: Müslümanlara ençok eziyet ve işkence eden Cehaletin babası isimli müşrik.
Ebâbil: Ebrehe'nin ordusunu helak eden kuşlar.
Ebul İz El-Cezeri: D.Ö. 1136-1206
yılları arasında yaşadığı tahmin edilen Cezeri, İslam medeniyetinin ileri olduğu Doğu Anadolu'da Diyarbakır Artuklu Sarayında 32 yıl başmühendislik yaptı. Burada ilmi çalışmalar yapan Cezeri, aynı zamanda haberleşme, kontrol, denge kurma ve ayarlama ilmi olan sibernetik ilminin ilk kurucusudur. Zamanla gelişerek bilgisayarların ortaya çıkmasına imkan tanıyan bu bilim dalı, insanlarda ve makinelerde bilgi alışverişi, kontrolü ve denge durumunu inceler. İngiliz nöroloji profesörü Dr. Ross Ashby ancak sekiz asır sonra 1951 senesinde üstün denge durumuyla ilgili bir çalışma ortaya koymuştur. El Cezeri, su saatleri, otomatik kontrol düzenleri, fıskiyeler, kan toplama kapları, şifreli anahtarlar ve robotlar gibi, pratik ve estetik birçok düzeni tasarlayan ve bunların nasıl gerçekleştirileceğini anlatan Kitab-el Hiyal adlı kitabın yazarıdır. Eserde yer alan bütün şekilleri kendisi çizmiş ve renklendirmiştir. 20. asrın başından itibaren batı dünyasında büyük ilgiyle karşılanan bu eser, 1974 senesinde Al Jazaris Book of Knowledge of Ingenious Mechanical Devices adıyla Donald R. Rill tarafından İngilizceye çevrildi. Kitabın tercümesine bir önsöz yazan meşhur bilim tarihçisi Prof. White Jr. ise önsözde, birçok keşfin Leonardo da Vinci ve diğerlerinden çok önce Cezeri tarafından yapıldığını belirtmektedir.