Yoldan İhdas Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Yoldan İhdas terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yoldan İhdas nedir? Yoldan İhdas ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Yoldan İhdas hakkında kısaca bilgi

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Yoldan İhdas

İmar planı uygulaması sırasında yolun kapanması nedeni ile oluşan taşınmaz malın, düzenlenecek haritaya göre yoldan ayrılarak bir parsel numarası altında ilgisine göre belediye, köy, Karayolları Genel Müdürlüğü veya Hazine adına tapuya tescili işlemi.

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü


Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Yoldan İhdas

Yolun kapanması nedeniyle oluşan taşınmaz malın, düzenlenecek haritaya göre yoldan ayrılarak, bir parsel numarası altında ilgisine göre belediye, köy, Karayolları Genel Müdürlüğü veya Hazine adına tescili işlemidir.

Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook

Yoldan İhdas terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Yoldan İhdas terimi hakkındaki yorumlar

Yoldan İhdas hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Yoldan İhdas ile ilgili benzer terimler:

Zamanaşımı (Müruru Zaman): Bir hakkın kazanılması veya kaybedilmesi için geçmesi gereken hukukça öngörülmüş süre anlamına gelir. Gayrimenkul hukukunda; adi zamanaşımı ve fevkalade zamanaşımı olmak üzere iki türü vardır.

Döner Sermaye Ücreti: TKGM. Döner Sermayesi İşletmesi hesabına, tapu işlemlerinden tahsil edilen ve tutarı her yıl başında döner sermaye yönetim kurulunca yeniden belirlenen ücrettir.

Devre Tatil: Mülkiyet payına bağlı olmayarak genelde turizm bölgelerinde belli tarihlerde tatil yapmak hakkıdır. Her bir devre ayrı tarihlerde ayrı şehir veya ülkelerde kullanılabilmektedir. Bu hakkın tapu siciliyle ilgisi yoktur, ayni bir hak olmayıp şahsi bir haktır.

Düzeltme: Tapu kütüğüne yanlış yazılmış bir kaydın belgelerine uygun olarak düzeltilmesi işlemidir.

Değişiklik İşlemleri: Kadastro paftasında değişiklik yapılmasını gerektiren ayırma, birleştirme, cins değişikliği gibi tapu fen işlemlerine değişiklik işlemleri denir.