Yeşil Hat Nedir? Ne Demek?
Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Yeşil Hat terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yeşil Hat nedir? Yeşil Hat ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.
Yeşil Hat hakkında kısaca bilgi
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Yeşil Hat
Kıbrıs'ta Kanlı Noel olaylarından sonra 27 Aralık 1963 tarihinde, üç garantör ülkenin askerlerinden oluşan Barışı Koruma Kuvveti oluşturuldu. İngiliz generalin harita üzerinde yeşil bir kalemle çizdiği çizgiyle Lefkoşe 30 Aralık 1963'te ikiye ayrıldı. Bu tarihten itibaren bu sınır Yeşil Hat olarak adlandırıldı
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü
Bilgiyi Paylaşın: Yeşil Hat terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Yeşil Hat terimi hakkındaki yorumlar
Yeşil Hat hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.
Yeşil Hat ile ilgili benzer terimler:
Yumuşama Dönemi: Doğu Batı blokları arasında savaş tehlikesinin azalması ile siyasi, ekonomik, kültürel ve teknolojik anlaşmaların arttığı dönem.
Zeytin Dalı Operasyonu: Türkiye'nin ulusal güvenliğini korumak amacıyla BM sözleşmesinin 51. maddesi çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/PYD/YPG ve DEAŞ hedeflerine yönelik düzenlenen operasyon.
Akritas Planı: Akritas Planı'na göre bir dizi anayasa değişikliği yapılarak Ada'daki Türklerin hakları kısıtlanıp Türkler azınlık durumuna düşürülecekti. Türkler buna tepki gösterdiğinde ise kuvvet kullanarak bastırılacak ve böylece enosis fikri gerçekleştirilecekti.
AB: Avrupa Ekonomik Topluluğu, 7 Şubat 1992'te imzalanan ve 1993'te yürürlüğe giren Maastricht Antlaşması'nın imzalanmasıyla Avrupa Birliği adını almıştır.
68 Olayları: Fransa'da belirli ülkülerle bireysel özgürlük, kadın erkek eşitliği, yaygınlaşan pasifleşmenin önüne geçmek, yaşam standardının yükseltilmesi ve her alanda köklü değişimlerin gerçekleşmesi için yapılmış toplumsal bir isyan ve mücadele.