Yaygın Eğitim Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Yaygın Eğitim terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yaygın Eğitim nedir?, Yaygın Eğitim ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Yaygın Eğitim hakkında kısaca bilgi

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Yaygın Eğitim

Örgün eğitim olanaklarından hiç yararlanmamış durumda olanlara, gittikleri okullardan erken ayrılanlara ya da örgün eğitim kurumlarında okumakta olanlara ve meslek dallarında daha yeterli duruma gelmek isteyenlere uygulanan eğitim.

Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü


Üniversite Terimi Olarak Yaygın Eğitim

Toplumun her kesiminde ve değişik alanlarda bilgi ve beceri kazandırma amacı güden bir eğitim-öğretim türüdür.

Üniversite Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook

Yaygın Eğitim terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Yaygın Eğitim terimi hakkındaki yorumlar

Yaygın Eğitim hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Yaygın Eğitim ile ilgili benzer terimler:

Staj: Staj, eğitim hayatı boyunca edinilen teorik bilgileri uygulamaya dökme imkanını sağlayan, iş hayatına ilk adımın atıldığı hazırlık dönemidir. Kariyer planlamasının da ilk durağı olan staj dönemi; kariyer yapmak için seçilen sektörü tanıma olanağı vermektedir. Staj yapılacak kurumu araştırarak kurum hakkında önbilgi sahibi olmak; kuruma kolay uyum sağlanması ve staj döneminin verimli geçmesi açısından önem teşkil eder. Verimli geçen bir staj dönemi ile iş hayatının ilk kapısının da açılabileceği unutulmamalıdır. Çünkü kurum içinde başarılı olan stajyerlerin staj dönemi sonrası kurumda kalma veya kurum tarafından farklı bir kuruma referans edilme yolu ile iş sahibi olma imkanları olabilmektedir.

Gündüzcü Öğrenci: Kampus sınırları dışında ve üniversite tarafından yönetilmeyen bir yerde yaşayan ve derslere girmek için her gün kampusa gidip gelen öğrenci.

Temel Dersler: Diploma programının tamamlanması için zorunlu temel dersler.

Önlisans Diploması: İki yıllık bir eğitim döneminden sonra verilen diploma; son (mesleki) veya transfer (diploma programının ilk iki yılı) diploması olabilir.

Akreditasyon / Muadelet belgesi: Ulusal anlamda kabul görmüş mesleki kuruluşlar veya bölgesel denklik kuruluşları tarafından kolejlerin ve üniversitelerin onaylanması.