Yapı Denetim Defteri Nedir? Ne Demek?
Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Yapı Denetim Defteri terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yapı Denetim Defteri nedir? Yapı Denetim Defteri ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.
Yapı Denetim Defteri hakkında kısaca bilgi
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Yapı Denetim Defteri
İlgili belediyesi ve ilgili meslek odaları tarafından onaylanan ve denetlenebilen, fenni mesuller tarafından yapı denetimlerindeki tespitlerin yazıldığı, şantiyede bulundurulması zorunlu defter.
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü
Bilgiyi Paylaşın: Yapı Denetim Defteri terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Yapı Denetim Defteri terimi hakkındaki yorumlar
Yapı Denetim Defteri hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.
Yapı Denetim Defteri ile ilgili benzer terimler:
Yapı: Karada ve suda, daimi veya muvakkat, resmi ve hususi yeraltı ve yerüstü inşaatı ile bunların ilave, değişiklik ve tamirlerini içine alan sabit ve müteharrik tesisler.
Yap — İşlet — Devret: Yatırım modelidir. Yatırım özel şirketin bulduğu kaynaklarla yapılır, özel şirket masraflarını çıkarmak için tesisi bir süre işletir ve sürenin sonunda kamuya devreder.
Yangın Sigorta Vergisi: Belediye Gelirleri Kanunu'na göre Belediye sınırları ve mücavir alanlar içindeki menkul ve gayrimenkul mallar için yapılan yangın sigortaları dolayısıyla alınan primlerden alınan vergi.
Yaklaşık Maliyet: Mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin ihalesi yapılmadan önce idarece, her türlü fiyat araştırması yapılarak katma değer vergisi hariç olmak üzere yaklaşık maliyet belirlenir ve dayanaklarıyla birlikte bir hesap cetvelinde gösterilmesi.
Zorunlu Sebeplerle Fazla Çalışma: Gerek bir arıza sırasında, gerek bir arızanın mümkün görülmesi halinde yahut makineler veya araç ve gereç için hemen yapılması gerekli acele işlerde, yahut zorlayıcı sebeplerin ortaya çıkmasında, işyerinin normal çalışmasını sağlayacak dereceyi aşmamak kaydıyla işçilerin hepsi veya bir kısmına yaptırılan çalışma.