Yan Soy Kan Hısımlığı Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Yan Soy Kan Hısımlığı terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yan Soy Kan Hısımlığı nedir? Yan Soy Kan Hısımlığı ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Yan Soy Kan Hısımlığı hakkında kısaca bilgi

Hukuk Terimi Olarak Yan Soy Kan Hısımlığı

Birbirinin soyundan veya ortak bir soydan gelenler arasındaki hısımlığa kan hısımlığı denir. Bu hısımlık hem ana hem de baba yönünden söz konusudur.

Biri diğerinden gelen kişiler arasındaki kan hısımlığına üst soy-alt soy kan hısımlığı(büyük baba oğlu ve torunu arasındaki) buna usul-füru hısımlık da denir. Biri diğerinden gelmeyip de ortak bir kökten gelenler arasındaki kan hısımlığına (yeğenler arasındaki) ise yan soy kan hısımlığı denir.

Hukuk Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweetfacebook

Yan Soy Kan Hısımlığı terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Yan Soy Kan Hısımlığı terimi hakkındaki yorumlar

Yan Soy Kan Hısımlığı hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Yan Soy Kan Hısımlığı ile ilgili benzer terimler:

Füru Hısımlık: Birbirinin soyundan veya ortak bir soydan gelenler arasındaki hısımlığa kan hısımlığı denir. Bu hısımlık hem ana hem de baba yönünden söz konusudur.

Biri diğerinden gelen kişiler arasındaki kan hısımlığına üst soy-alt soy kan hısımlığı(büyük baba oğlu ve torunu arasındaki) buna usul-füru hısımlık da denir.

Kan Hısımlığı: Birbirinin soyundan veya ortak bir soydan gelenler arasındaki hısımlığa kan hısımlığı denir. Bu hısımlık hem ana hem de baba yönünden söz konusudur.

Hısım: Evlilik yoluyla birbirine bağlı olan kimseler.
"Bu akşam köydeki hısımlar ziyarete gelecek."

Hosting: Bir web sitesinde bulunan resim, dosya, doküman, data vb. tüm içeriklerinin internet kullanıcıları tarafından sürekli şekilde erişebileceği bir bilgisayarda tutulmasıdır.

Radyoaktif Kirlilik: Radyoaktif maddelerin ekosistemde birikerek belirli değerlerin üzerine çıkmasına radyoaktif kirlilik denir.

Nükleer santraller, röntgen ve tomografi cihazları gibi etkenler radyoaktif kirliliğe neden olur.

Radyoaktif kirlilik; canlılarda mutasyona yol açtığı gibi başta kanser olmak üzere radyasyon yanıkları, genetik bozukluklar ve bağışıklık sistemi hastalıklarına neden olur.