Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu nedir? Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu hakkında kısaca bilgi

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu

Faizsiz esasa dayalı kısa vadeli ve yüksek kredi notuna sahip likit varlık ihtiyacının karşılanması amacıyla kısa vadeli finansal araç ihraç ederek İslami finansal hizmetler sunan kuruluşlar arasındaki uluslararası likidite yönetimini en az maliyetle ve İslami esaslara uygun şekilde kolaylaştırmak üzere 2011 yılı başında faaliyetine başlayan uluslararası kuruluştur (International Islamic Liquidity Management Corporation - IILM)

Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweetfacebook

Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu terimi hakkındaki yorumlar

Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu ile ilgili benzer terimler:

Uluslararası Yatırım Pozisyonu: Uluslararası yatırım pozisyonu, bir ekonomideki yerleşik kişilerin yurt dışı yerleşik kişilerden olan finansal alacakları ile rezerv varlık olarak tutulan altın şeklindeki finansal varlıklarının ve yerleşiklerin yurt dışı yerleşik kişilere olan finansal yükümlülüklerinin belirli bir tarihteki stok değerini gösteren istatistiktir. (International Investment Position)

Ülke Riski: Ekonomik, sosyal ve siyasi koşulları etkileyen olaylar ve belirsizlikler nedeniyle yabancı bir ülkedeki borçluların (merkezi yönetim, kurumsal veya diğer) yurt dışı yükümlülüklerini ifa edememeleri veya bundan kaçınmaları sonucunda portföyünde söz konusu ülkedeki borçluların doğrudan ve/veya dolaylı riskini taşıyan herhangi bir banka veya kuruluşun maruz kaldığı zarar olasılığını ifade eder. Bozulan ekonomik, politik ve sosyal şartların bir ülkedeki temerrüt olasılığını artırmasının yanı sıra; kamulaştırma, moratoryum, borcun inkarı, devalüasyon, ilgili ülke denetim otoritesinin uygulamalarının şeffaf olmayışı gibi olaylar da ülke riski kapsamında yer alır. Ülke riski; temelde merkezi yönetim riski, transfer riski ve bulaşma riski olmak üzere, dolaylı kur riski, makroekonomik risk ve dolaylı ülke riski kategorilerini de kapsar. (Country Risk)

Veri Depolama Kuruluşu: Tezgahüstü türev piyasa reformu kapsamında tanımlanan ve tezgahüstü türev piyasalarda gerçekleştirilen alım satım işlem verilerinin raporlandığı kuruluşlardır. (Trade Repository)

Varlık / Yükümlülük İlkesi: Varlık/yükümlülük ilkesi, yurt dışı yerleşiklere olan tüm borç ve alacakların, stoklar için brüt varlık ve yükümlülükler olarak ve akımlar için her kategoriyi netleştirerek gösterilmesine dayanmaktadır. (Asset / Liability Principle)

Vadeye Dayalı Zorunlu Karşılıklar: Bankaların ve diğer finansal kuruluşların, yükümlülüklerine karşılık TCMB’de tutmak zorunda oldukları zorunlu karşılık tutarı, yükümlülüklerin vadesine göre değişmektedir. Zorunlu karşılık oranları, kısa vadeli yükümlülükler için daha yüksek iken uzun vadeli yükümlülükler için daha düşüktür. Dolayısıyla daha uzun vadeli yükümlülükler özendirilerek banka yükümlülüklerinin ortalama vadesinin uzatılması amaçlanmaktadır. (Maturity Based Reserve Requirement)