Tığlama Nedir? Ne Demek?
Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Tığlama terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Tığlama nedir? Tığlama ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.
Tığlama hakkında kısaca bilgi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Tığlama
Alevilik-Bektaşilikte kurban kesilirken okunan duaya verilen isimdir.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü
Bilgiyi Paylaşın:
Tığlama terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Tığlama terimi hakkındaki yorumlar
Tığlama hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.
Tığlama ile ilgili benzer terimler:
Distopya:
Distopya, ütopik toplum anlayışının anti-tezi olarak kullanılır. Distopik bir toplum, otoriter ve baskıcı bir sistem olarak ifade edilir. İlk kez John Stuart Mill tarafından kullanan kavramda 'kötü bir yer' anlamı anlatılır. Ütopya, mükemmel anlamına gelirken distopya ise baskıcı toplumu ifade eder.
Kont:
1. Eski Roma’da, imparatorun kendisine danışman olarak seçtiği kimse.
2. Avrupa’da, derebeylik düzeninde derebeyi.
3. Avrupa'da bir soyluluk unvanı.
Patesi:
Ensi veya Patesi, Mezopotamya'da, Sümer şehir devletlerini yöneten rahip-krallara verilen ad.
Krallar aynı zamanda baş rahip, baş rahip ve baş komutan olarak bütün yetkileri kendilerinde toplayarak otoritelerini güçlü tutmaya çalışmıştır.
Margarin:
Margarin, tereyağının yerine kullanılmak üzere üretilmiş olan, çeşitli bitkisel ve hayvansal yağlardan doğal veya kimyasal olarak elde edilen yağ çeşidi.
Tunç Çağı:
Tunç Çağı veya Bronz Çağı, maden devrinin bakır çağından sonraki evresidir. Bölgeden bölgeye fark etmekle birlikte yaklaşık olarak MÖ 3000 - MÖ 1000 yılları arasında gerçekleşmiştir.
Bakır ve kalayın karışımı sonucunda elde edilen tunç alaşımı bakıra göre oldukça sert ve dayanıklıdır. Tunçtan imal edilen silahlar ve savaş araç gereçleri, siyasi ve askeri gelişmeleri artırmıştır.
Tunç Çağında dünyada ilk defa Mezopotamya bölgesinde olmak üzere şehir devletleri kurulmuştur.
Tunçtan yapılan zirai aletler tarımsal üretimin artmasına, ürün fazlalığının oluşması ise bölgeler arasında yaşanan ticari ilişkilerin canlanmasına yol açmıştır.