Tek Yakıtlı Santral Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Tek Yakıtlı Santral terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Tek Yakıtlı Santral nedir? Tek Yakıtlı Santral ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Tek Yakıtlı Santral hakkında kısaca bilgi

Elektrik Terimi Olarak Tek Yakıtlı Santral

Devamlı olarak tek çeşit yakıt kullanarak elektrik üreten birimlerdir.

Elektrik Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook

Tek Yakıtlı Santral terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Tek Yakıtlı Santral terimi hakkındaki yorumlar

Tek Yakıtlı Santral hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Tek Yakıtlı Santral ile ilgili benzer terimler:

Tarife Sistemleri: Aynı tüketici gruplarıyla ilgili sektörler (örneğin; konut, tarım, sanayi..) ya da aynı kullanım alanları (örneğin; taşıma, aydınlatma, ısıtma,..) için düzenlenen normlaştırılmış fiyat belirleme sistemleridir. Tarife sistemlerinin konfigürasyonu ülkelere, ürünlere hizmet türlerine göre değişir. Elektrik, gaz ve merkezi ısıtma için ya sadece tüketilen enerjiye bağlı bir tarife (örneğin; küçük tüketici tarifesi) ya da iki terimli bir tarife (örneğin; güce, oda sayısına, tarım alanlarına… bağlı biri sabit, diğeri tüketilen enerjiye bağlı fiyat öngören, puant ve düşük tüketim saatleri ile mevsimlik tüketimlerin dikkate alındığı tarifeler) uygulanır.

Trafo (Transformatör) Merkezi: Değişik gerilim kademelerinde işletme sağlayacak yönde sisteme elektrik enerjisi transfer eden, Primer/Skonder malzeme ve yardımcı donanımdan oluşan açık/kapalı tesislerdir.

Trafo (Transformatör): Gücü sabit tutularak gerilim ve akımları belli oranlarda alçaltan veya yükselten elektrik makineleridir.

Taşkömür: Siyah renkte, organik fosil halinde, tortul birikimli katı yakıttır. 30 C sıcaklık, %96 hava nisbi nemlilik oranında ve külsüz madde esasına göre ısıl değeri 24 MJ/kg (yaklaşık 5700 kCal/kg ya da 10260 Btu/Ib) düzeyi üzerindedir.

Temin Güvenliği: Belli ekonomik koşullarda talep edilen miktar ve kalitede enerjinin güvenilir biçimde teminidir.