Tarife Ölçümleri Nedir? Ne Demek?
Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Tarife Ölçümleri terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Tarife Ölçümleri nedir? Tarife Ölçümleri ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.
Tarife Ölçümleri hakkında kısaca bilgi
Elektrik Terimi Olarak Tarife Ölçümleri
Belirli bir Bağlantı noktası ya da Büyük Ölçekli Besleme Noktasındaki ya da bu noktalardan biri ile ilgili Aktif Enerji ya da Reaktif ölçüm cihazlarını meydana getiren sayaçlar, ilgili AT ve GT'ler, sayaçları koruma cihazları, veri toplama kabloları ve diğer cihazlar ya da bunların bir kısmı ile tarifeye tabi müşterilerin kullanımlarını belirleme amacı ile yapılan ölçüm.
Elektrik Terimleri Sözlüğü
Bilgiyi Paylaşın:
Tarife Ölçümleri terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Tarife Ölçümleri terimi hakkındaki yorumlar
Tarife Ölçümleri hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.
Tarife Ölçümleri ile ilgili benzer terimler:
Tarife Dışı Müşteri:
Tüketiciye Satış Hizmeti Sağlayıcılarından birinden, TEDAŞ'ın ve/veya DHS'lerin birinin ve/veya TEİAŞ'ın standart hükümlerine göre değil, özel anlaşmayla kendi için belirlenmiş hükümler uyarınca alım yapan Doğrudan Bağlı Müşteri.
Talebin Dayanakları:
Enerji talebinin düzeyinin ve yapısının belirlenmesine (dolaysız dayanaklar) ve/veya bunların zaman içindeki gelişmelerinin etkilenmesine (dolaylı dayanaklar)katkısı bulunan teknik, ekonomik, sosyal ve politik faktörlerdir.Bunlar, objektif (ikmal karakteristikleri, apareylerin verimi vs.) ya da subjektif (tüketicinin tercihleri, alışkanlıkları, reklamlar karşısında davranışı, mevzuat, değişimler vs.) olabilir.
Talep:
Müşterilerin Aktif ve/veya Reaktif Enerji talepleri.
Takat (GÜÇ) Bedeli:
Demandmetreli olan aboneler ki, bunlar belirli bir gücün üzerindeki abonelerdir. Bu bedel abonece çekilen Max. kW başına ay bazında alınan bir bedel olarak belirlenmiştir.
Tesis:
Şirketin inşa edileceği kojenerasyon santralı Elektrik tesislerini Üretim, İletim, Dağıtım, Tüketim, Kompanzasyon, Haberleşme, Kontrol ve Koruma, Fiber Optik kablo veya kablo Tesisleri olarak ayırabiliriz. Tesisin işletme ve bakımı, yenilenmesi, genişlemesi yanı sıra sürekli güvenilip ve de verimli çalışır olması için tesis güvencesi gideri söz konusu edilmelidir.