Subdüksiyon Zonu Nedir? Ne Demek?
Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Subdüksiyon Zonu terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Subdüksiyon Zonu nedir? Subdüksiyon Zonu ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.
Subdüksiyon Zonu hakkında kısaca bilgi
Coğrafya Terimi Olarak Subdüksiyon Zonu
Bir tektonik levhanın ikinci bir levha ile birleştiği yerde, daha ağır olan levha diğerinin altına dalar ve mantoya batar. Bu sürecin meydana geldiği bölgeye subdüksiyon zonu denir.
Coğrafya Terimleri Sözlüğü
Bilgiyi Paylaşın: Subdüksiyon Zonu terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Subdüksiyon Zonu terimi hakkındaki yorumlar
Subdüksiyon Zonu hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.
Subdüksiyon Zonu ile ilgili benzer terimler:
Adli Balistik: Ateşli ve ateşsiz silahların kullanıldığı olaylarda, olay yerinden elde edilen balistik bulguların, balistiğin alt bilim dallarının temel kaideleri ve adli balistik biliminin metotları kullanılarak incelendiği; bulguların delil kimliğine kavuşturulduğu bilim dalıdır.
Yara Balistik: Yara balistiği, mermi çekirdeğinin, mermi çekirdeği parçalarının veya saçma tanelerinin canlı dokuları üzerinde ve bu dokuların içerisinde meydana getirdikleri; fiziksel ve biyokimyasal olayları, anatomik ve fizyo-patolojik değişiklikleri hem mermi çekirdeği hem de hedef doku açısından inceleyen bilim dalıdır.
Hedef Balistik: Hedef balistiği, mermi çekirdeği, şarapnel ve av tüfeği saçmalarının katı-akışkan zeminler üzerinde meydana getirdikleri tahribatlara ve deformasyonlarına etki eden faktörleri, hedef ve mermi çekirdeği açısından inceleyen bilim dalıdır.
Mermi çekirdeğinin isabet ettiği hedefin canlı organizma olması durumunda, hedef balistiği kaideleri kullanılmaz. Canlı organizmalar üzerindeki mermi çekirdeği etkileri konusunda yara balistiği biliminin kaideleri dikkate alınır.
Dış Balistik: Dış balistik, namluyu terk eden mermi çekirdeğinin namlu ile hedef arasındaki hareketlerine, aerodinamik kuvvetlerin; moment sistemlerinin; meteorolojik değişkenlerin ve dünyanın karakteristik özelliklerinin etkilerini inceleyen bilim dalıdır. Dış balistikte atış, vakumlu ortamda ve atmosfer şartlarında olmak üzere iki koşul altında incelenmektedir.
İç Balistik: İç balistik, fişekte bulunan sevk barutunun yanmaya başlamasından, mermi çekirdeğinin namluyu terk edinceye kadar geçen süre içerisinde, fişek yatağı ve namluda meydana gelen olayları (basınç-ısı değişimleri, mermi çekirdeğinin namlu içerisindeki hızı ve ivmesi vb.) inceleyen bilim dalı.