Su Tutma Sınırı Nedir? Ne Demek?
Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Su Tutma Sınırı terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Su Tutma Sınırı nedir? Su Tutma Sınırı ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.
Su Tutma Sınırı hakkında kısaca bilgi
Elektrik Terimi Olarak Su Tutma Sınırı
Serbest akarsuyun tutulmaya başlandığı noktadır.
Elektrik Terimleri Sözlüğü
Bilgiyi Paylaşın:
Su Tutma Sınırı terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Su Tutma Sınırı terimi hakkındaki yorumlar
Su Tutma Sınırı hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.
Su Tutma Sınırı ile ilgili benzer terimler:
Süperiletken:
Direnci ihmal edilebilir düzeyde olan (teorik olarak dirençsiz) iletkendir.
Not: Günümüzde teknolojik olanaklarla süperiletkenlik, bir metalin sıcaklığının oda sıcaklığından çok düşük değerlere düşürülmesiyle direnci son derece azaltılarak elde edilebilmektedir. Bazı metaller için, elektrik dirençlerinin o sıcaklık altına inildiğinde sıfıra yaklaştığı kritik sıcaklık dereceleri belirlenmiştir. Bu durumda bu metal süperiletken olmaktadır. Elektromekanik endüstrisinde süperiletken kullanımıyla tesis boyutlarının önemli ölçüde azaltılması olanağı elde edilebilir.
Satıcı Piyasası:
(Seller's Market) Elektrik talebinin üretimden yani arzdan fazla olduğu durumdur. Bu durumda koşul koşmada adil durum söz konusu olamaz.
Sözleşme Ölçümleri:
Enerji Üreticilerinden elektrik satın alınması ve kullanıcılara ve (Doğrudan Bağlı Müşterilere) elektrik enerjisi satılmasına ilişkin sözleşmeler doğrultusunda gerçek duyulan verileri sağlamak için, ilgili AT'ler ve GT'ler ile yapılan ölçüm.
Sözleşmeye Bağlanmış Kapasite:
BDGT Modülünün bir bölümünü oluşturmayan Üretim Grupları ile ilgili olarak, ilgili Üretim Grubunun, Saha Kapasitesine göre yapılacak değişiklikler göz önünde tutularak belirlenen ve zaman zaman şebeke Kodu uyarınca değiştirilecek olan tam yük Kapasitesi. BDGT Modülü ile ilgili olarak, BDGT Modülünün, Saha Kapasite göz önünde tutularak belirlenen, Enerji Üreticisi tarafından beyan edilen, zaman zaman Şebeke Kodu uyarınca değiştirilecek olan tam yük Kapasitesi.
Sözleşmeye Bağlanmış İşletme Karakteristikleri:
Üretim Grubunun Saha koşullarına bağlı Kapasitesine göre yapılacak değişiklikler göz önünde tutularak belirlenen, Planlama Kodu, İK2 ve Programlama ve Yük Dağıtım Kodu uyarınca kaydedilen ve bu Kodlara göre değiştirilen teknik yetenekleri, esneklikleri ve kısıtları.