Sözel Düşünme Nedir? Ne Demek?
Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Sözel Düşünme terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sözel Düşünme nedir? Sözel Düşünme ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.
Sözel Düşünme hakkında kısaca bilgi
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sözel Düşünme
Küçük çocuklar sözcükleri kullanmaya başlamadan önce kavramları kullanmaya başlarlar. Örneğin "masa" sözcüğünden önce masa kavramı çocuklarda oluşmuştur. Konuşmaya başladıklarında ise yaptıkları şey daha önceden öğrendikleri kavramlarla yetişkinlerin kullandığı sözcükler arasında ilişki kurmaktır. Okul eğitiminin başlamasıyla beraber kavramsal düşünmenin sözel düşünmeye dönüşmesi hızlanır.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü
Bilgiyi Paylaşın:
Sözel Düşünme terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Sözel Düşünme terimi hakkındaki yorumlar
Sözel Düşünme hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.
Sözel Düşünme ile ilgili benzer terimler:
Soyut Zeka:
1- Sembol kullanarak düşünme yeteneğidir. Çocuklukta pek kendini göstermeyen bu zeka, on iki yaş ve sonrasında ağırlıklı olarak kendini gösterir.Soyut zeka, gerçekte var olmayan, ancak var olanlar arasındaki ilişkilerden zihnin soyutlama ve genelleme gücüyle elde ettiği sembollerle uğraşır.
2- Soyut kavramları, işlemleri ve sembolleri anlamak ve başarılı biçimde kullanmak için gerekli olan zihinsel güç.
Soyutlama:
Gerçekte ve günlük yaşantıda nesnelerden ayrılma özelliği olmayan nitelikleri (zihinde) nesneden ayırarak düşünebilmeye soyutlama denir.
Sosyometri:
Küçük gruplarda kimin kimden hoşlanıp hoşlanmadığını saptamaya yarayan bir tekniktir. Sosyometri küçük gruplarda yıldız ve itilen kişileri saptamaya yarar. Testin sonuçlarından yararlanarak grubun sosyogramı (ilişki haritası) çıkartılır.
Sosyoloji:
Toplumsal ilişkileri ve bu ilişkileri düzenleyen devlet, eğitim, ekonomi, din, aile gibi kurumların yapılarında ve görevlerinde (işlevlerinde) meydana gelen değişmeleri somut koşulları içinde inceleyen bilime sosyoloji denir.
Sosyal Zeka:
Toplumsal çevreye uyum sağlamada, insanlarla iyi ilişkiler kurmada kendini gösterir. Sosyal zekasını iyi kullanan bir insan çevresinde sevilir, sayılır, lider özellikleri ile sivrilip insanları etkiler.