Rejenerasyon İle Üreme Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Rejenerasyon İle Üreme terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Rejenerasyon İle Üreme nedir?, Rejenerasyon İle Üreme ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Rejenerasyon İle Üreme hakkında kısaca bilgi

Biyoloji Terimi Olarak Rejenerasyon İle Üreme

Canlılarda, çeşitli nedenlerle yaralanan ya da kopan vücut parçalarının yenilenerek yerine konulmasına rejenerasyon (yenilenme) denir.
Kopan parçanın rejenerasyonla kendini yenilemesi bazı canlılarda yeni birey oluşumu ile sonuçlanır. Bu olaya rejenerasyon ile üreme denir.
Süngerlerde, yassı solucanlarda, bazı denizyıldızı türlerinde ve halkalı solucanlarda rejenerasyonla üreme görülür.

Biyoloji Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook

Rejenerasyon İle Üreme terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Rejenerasyon İle Üreme terimi hakkındaki yorumlar

Rejenerasyon İle Üreme hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Rejenerasyon İle Üreme ile ilgili benzer terimler:

Kilikyalılar Cemiyeti: Kilikyalılar cemiyeti yararlı bir cemiyet olup Adana ve Çukurova bölgesini korumak için kurulmuştur. Kuruluş Amacı Çukurova Bölgesi'nde Fransız askerlerinin ve Ermeni çetelerinin eylemlerini engellemektir.

İkili Teşkilat: İlk Türk Devletlerinde devletin yönetimini kolaylaştırmak için ülke DOĞU, BATI (SAĞ-SOL) olmak üzere iki yönetim birimine ayrılıyordu. Hükümdar ve başkent kutsal görülen Doğuda yer alırdı. Batıda ise YABGU sıfatıyla hükümdar ailesine mensup kişiler hükümdara bağlı olarak görev alırlardı.

İndikatör Tür: Toleransları oldukça az (hassas) oldukları için çevrede meydana gelen değişikliklerden hemen haberimiz olmasını sağlayan türlerdir.

Tapates: Anadolu uygarlıklarından biri olan Frigler'de dokunan halı ve kilimlere verilen ad.

Lale Devri: 1718 Pasarofça Antlaşması ile başlayan, 1730 Patrona Halil İsyanı'na kadar süren ve Avrupa'daki gelişmelerin takip edilmeye başlandığı döneme Lale Devri denir.

Lale Devri'nin Padişahı: III. Ahmet
Sadrazamı: Nevşehirli Damat İbrahim Paşa
Ünlü Şairi: Nedim'dir.
Lale Devri tabirini ilk defa “Yahya Kemal Beyatlı” kullanmıştır.