Normandiya Çıkarması Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Normandiya Çıkarması terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Normandiya Çıkarması nedir? Normandiya Çıkarması ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Normandiya Çıkarması hakkında kısaca bilgi

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Normandiya Çıkarması

General Eisenhower kumandasındaki Müttefik kuvvetlerinin 1944 Haziran - Eylül ayları arasında giriştiği hücum harekâtı.

- Almanlara karşı Avrupa cephesinde yalnız kalan SSCB savaşın ağır yükü altında ezildiği için Müttefiklerin yeni bir cephe açmalarını talep ediyordu.
- Fransa'nın kuzey ucunda yer alan Normandiya Alman ordularına büyük bir darbe vurulan cephe oldu.
- Fransa ve tüm Avrupa, Alman işgalinden kurtarıldı ve Almanya teslim olmak zorunda bırakıldı.
- II. Dünya Savaşı kronolojik olarak önce Afrika’da, ardından Almanya’nın düşüşüyle Avrupa’da, son olarak da Japonya’nın teslimiyeti neticesinde Asya’da sona erdi.
- Savaşın son döneminde toplanan Müttefik Devletler tarafından düzenlenen Yalta, San Francisco ve Potsdam Konferansları (1945) barışın tesisi için atılan en önemli adımlar oldu.
- Bu konferanslar savaş sonrası dünyayı şekillendirdi.

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweetfacebook

Normandiya Çıkarması terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Normandiya Çıkarması terimi hakkındaki yorumlar

Normandiya Çıkarması hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Normandiya Çıkarması ile ilgili benzer terimler:

Notam: 1. Uçuş harekâtı ile ilgili görevlilere, herhangi bir havacılık, kolaylık, hizmet, yöntem ya da tehlikenin varlığı, koşulları ya da değişikliğine özgü bilgileri zamanında duyurma amacı ile yapılan ilan.

2. Havacılar ve pilotlar için yayımlanan bülten.

Orly Olayı: Türk Hava Yollarına ait büronun Orly Havalimanında Ermeni bir örgüt olan ASALA tarafından 15 Temmuz 1983'de 2'si Türk, 4'ü Fransız, 1'i Amerikalı ve 1'i İsveçli olmak üzere 8 kişinin olay yerinde can verdiği, 28'i Türk, 56 kişinin ise olaydan hafif yaralı olarak kurtulduğu bombalı saldırı olayı.

OPEC: Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı (Organization of Petroleum Exporting Countries), petrol ihraç eden ve bilinen dünya petrol rezervlerinin üçte ikisini ellerinde bulunduran ülkelerin oluşturduğu konfederasyon.

OAPEC: Petrol İhraç Eden Arap Ülkeleri Örgütü (Organization of Arab Petroleum Exporting Countries), 1968'de Suudi Arabistan, Kuveyt ve Libya arasında dayanışmayı sağlamak amacıyla kuruldu. Sonra Cezayir, Bahreyn, Katar, BAE, Irak, Suriye ve Mısır da birliğe dâhil oldu.

NSDAP: Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi