Açıklamalı Türkçe Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü

Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğünde 984 Açıklamalı Mutfak - Yemek Terimi Listelendi.

Jüliyen (Julienne) :Sebzeleri saman şeklinde doğrama usulü.

Arıtma :Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.

Narenciye : Portakal, limon, greyfurt, mandalina, bergamut ve turunç gibi Citrus cinsi meyve ağacı türlerini kap... devamını oku

Pastörizasyon : Gıdaların içerisinde bulunan ve yalnızca insan sağlığına zararlı mikroorganizmaların yok edilmesi, ö... devamını oku

Tahmis :Kurukahve

Hijyen : İnsan sağlığının devamlılığı için gıdalardan ve çevreden kaynaklanabilecek her türlü risk için alına... devamını oku

İnvert Şeker : Sofra şekeri sakarozun (sucrose) sitrik asit ve ısı etkisiyle kendi bileşenlerine yani glikoz ve frü... devamını oku

Albümin (Albumin) : Yumurta beyazında bulunan proteindir. Hayvansal pek çok üründe bulunduğu gibi, soya, buğday vb. bit... devamını oku

Jelatin : Çeşitli hayvanların kemik, deri ve bağ dokusunun kaynatılması ile elde edilen yarı şeffaf, reknsiz v... devamını oku

Plaki :Bol sarımsak, soğan, domates ve zeytinyağı ile pişirilen yemek türü.

Homojen :Maddelerin birbirleriyle iyice karıştığı, her tarafın da aynı özelliği taşımasıdır.

Mikser : Bir veya birden çok gıda maddesini birbirine karıştırmak için kullanılan eektrikli çırpıcı, karıştır... devamını oku

Malt : Bira yapımında kullanılmak üzere çimlendirilmiş ve daha sonra filizleri ile kökleri ayıklanmış arpa.... devamını oku

Etnik Restoran :Yalnızca belirli bir mutfağa ait yiyecek ve içeceklerin sunulduğu yerler.

Aminoasit :Proteini oluşturan birimler, monomerler.

Lonj :Dana ve karacanın omuzu altından kuyruğa giden sırt kemiğinin yarı kısmı.

Karanfil : Bu bitkinin koyu renkli, küçük çivi biçimindeki tomurcukları kurutulur ve öğütülerek toz haline geti... devamını oku

Porsiyon :Bir kişi için hazırlanan yemek veya parça.

Yaşlı Kahve :Sıcak ve nemli havada depolanan yeşil kahve çekirdekleri. Pahalı ve aranan kahvelerdir.

Main Course :Ana Yemek

Çölyak Hastalığı :Gluten intoleransı. İnsan vücudunun buğday proteini gluteni sindirememesi durumudur.

Darıfülfül : 4-8 cm uzunluğunda olan, doğu Hint adalarında yabani olarak yetişen kendine has esansiyel yağ içeren... devamını oku

Fungusit : Mantar ve mantar sporlarının öldürülmesi veya kontrol altına alınması amacıyla kullanılan kimyasalla... devamını oku

Mirpua : Havuç, soğan ve kereviz eşit miktarda ve eşit büyüklükte (iri küpler halinde) kesilmesi ile elde edi... devamını oku

Temizlik : Gıda ile temas eden alet, ekipman ve yüzeylerin gıda artıklarından, kirlerden arındırılması işlemi.... devamını oku

Fiske :Baş parmağıyla işaret parmağı arasında kalan miktardır. Çok az miktarda.

Silme :Yiyecekle dolu bir kabın üzerinin bıçakla düzeltilmesidir.

Rafadan :Yumurtayı kaynar suda kabuğuyla az pişirme usulü; isteğe göre 3-5 dakika yumurta pişirme.

Diğer Mutfak - Yemek Terimleri

1 2 [3]4 5 ... Son Sayfa

Sözlüğü Paylaş: tweet facebook

Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğünde 984 Terim Kayıtlı.