Açıklamalı Türkçe Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü

Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğünde 984 Açıklamalı Mutfak - Yemek Terimi Listelendi.

Main Course :Ana Yemek

Vejetaryen :Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)

Fungusit : Mantar ve mantar sporlarının öldürülmesi veya kontrol altına alınması amacıyla kullanılan kimyasalla... devamını oku

Terbiye : Yumurta süt ve limon suyunun karıştırılmasından elde edilen, çeşitli çorbalarda, yemeklerde ve köfte... devamını oku

Avitaminoz :Vitamin yetersizliği.

Pestisit : Zararlı canlıları (organizmaları) engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için k... devamını oku

Küvi ofur (Cuit Au Four) :Fırında pişirme usulü.

Moril :Kuzu mantarı.(Fr. Morille)

Sübye : 1. Badem içi, ezilmiş sarımsak, kavun çekirdeği vb.nden yapılan boza koyuluğunda sıvı2. Bir gün ... devamını oku

Randıman :Verim, verimlilik.

Mikser : Bir veya birden çok gıda maddesini birbirine karıştırmak için kullanılan eektrikli çırpıcı, karıştır... devamını oku

Fondan (Fondant) :Pastacılıkta kullanılan beyaz şekerleme; şuale ve ekler pastasının üzerine sürülen madde.

Liquid Container :Termos

Pezek, Pezik (Yöresel Tanım) :Pazı bitkisi.

Dağlama :Sarı çiçekli bir bitkidir. Çiçek açmadan önce toplanır, haşlanarak salatası yapılır.

Bakteri : Gözümüzle göremeyeceğimiz kadar küçük, tek hücreli ve mm'nin 1/1000'i büyüklüğünde mikroorganizmalar... devamını oku

Börmaniye (Beurre manie) : Çorba, sos, yahni gibi su içeriği yüksek olan yemeklerin koyulaştırılması için hazırlanan tereyağ... devamını oku

Peyzan Doğrama : Sebzeleri bıçak sırtı kalınlığında, 1 cm² yüzeyinde doğrama usulü, tavla zarı şeklinde doğrama usulü... devamını oku

Espresso Con Panna :Espressonun üzerine krem konması.

Hamuçera (Yöresel Tanım) :Dağ çileği.

Kolloidler : Kahvede eriyemeyen ancak metal filtrelerden geçebilen partiküller. Kahvenin ağızdaki izleniminde öne... devamını oku

Çırpma : Çatal, kaşık, çırpma teli vb. yardımıyla, çırpılacak malzemeyi, havada daireler çizdirip, içine hava... devamını oku

Gavata (Yöresel Tanım) :Yeşil domatese benzer bir sebze.

Dürüm :Rulo şeklinde sarılmış yufka ekmeği.

Gastronomi : 1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı.2. Sağlığa uygun, iyi düzenlenmiş... devamını oku

Glikoz : Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şurubunda ve b... devamını oku

Jüliyen (Julienne) :Sebzeleri saman şeklinde doğrama usulü.

Lonj :Dana ve karacanın omuzu altından kuyruğa giden sırt kemiğinin yarı kısmı.

Diğer Mutfak - Yemek Terimleri

1 [2]3 4 5 ... Son Sayfa

Sözlüğü Paylaş: tweetfacebook

Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğünde 984 Terim Kayıtlı.