Main Course :Ana Yemek
Açıklamalı Türkçe Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü
Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğünde 984 Açıklamalı Mutfak - Yemek Terimi Listelendi.
Vejetaryen :Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)
Fungusit : Mantar ve mantar sporlarının öldürülmesi veya kontrol altına alınması amacıyla kullanılan kimyasalla... devamını oku
Terbiye : Yumurta süt ve limon suyunun karıştırılmasından elde edilen, çeşitli çorbalarda, yemeklerde ve köfte... devamını oku
Avitaminoz :Vitamin yetersizliği.
Pestisit : Zararlı canlıları (organizmaları) engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için k... devamını oku
Küvi ofur (Cuit Au Four) :Fırında pişirme usulü.
Moril :Kuzu mantarı.(Fr. Morille)
Sübye : 1. Badem içi, ezilmiş sarımsak, kavun çekirdeği vb.nden yapılan boza koyuluğunda sıvı2. Bir gün ... devamını oku
Randıman :Verim, verimlilik.
Mikser : Bir veya birden çok gıda maddesini birbirine karıştırmak için kullanılan eektrikli çırpıcı, karıştır... devamını oku
Fondan (Fondant) :Pastacılıkta kullanılan beyaz şekerleme; şuale ve ekler pastasının üzerine sürülen madde.
Liquid Container :Termos
Pezek, Pezik (Yöresel Tanım) :Pazı bitkisi.
Dağlama :Sarı çiçekli bir bitkidir. Çiçek açmadan önce toplanır, haşlanarak salatası yapılır.
Bakteri : Gözümüzle göremeyeceğimiz kadar küçük, tek hücreli ve mm'nin 1/1000'i büyüklüğünde mikroorganizmalar... devamını oku
Börmaniye (Beurre manie) : Çorba, sos, yahni gibi su içeriği yüksek olan yemeklerin koyulaştırılması için hazırlanan tereyağ... devamını oku
Peyzan Doğrama : Sebzeleri bıçak sırtı kalınlığında, 1 cm² yüzeyinde doğrama usulü, tavla zarı şeklinde doğrama usulü... devamını oku
Espresso Con Panna :Espressonun üzerine krem konması.
Hamuçera (Yöresel Tanım) :Dağ çileği.
Kolloidler : Kahvede eriyemeyen ancak metal filtrelerden geçebilen partiküller. Kahvenin ağızdaki izleniminde öne... devamını oku
Çırpma : Çatal, kaşık, çırpma teli vb. yardımıyla, çırpılacak malzemeyi, havada daireler çizdirip, içine hava... devamını oku
Gavata (Yöresel Tanım) :Yeşil domatese benzer bir sebze.
Dürüm :Rulo şeklinde sarılmış yufka ekmeği.
Gastronomi : 1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı.2. Sağlığa uygun, iyi düzenlenmiş... devamını oku
Glikoz : Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şurubunda ve b... devamını oku
Jüliyen (Julienne) :Sebzeleri saman şeklinde doğrama usulü.
Lonj :Dana ve karacanın omuzu altından kuyruğa giden sırt kemiğinin yarı kısmı.