Oksidasyon :Bir kimyasal molekülün yapısına oksijenin dahil olduğu kimyasal reaksiyona verilen isim.
Açıklamalı Türkçe Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü
Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğünde 984 Açıklamalı Mutfak - Yemek Terimi Listelendi.
Tağşiş :Bir ürünün doğallığını, içine başka bir şey karıştırarak bozmak.
Avitaminoz :Vitamin yetersizliği.
Forma : Hamur, ekmek veya başka bir unsuru süslü biçimde kesmek için kullanılan el aleti (yıldız, çember, ay... devamını oku
Espresso Con Panna :Espressonun üzerine krem konması.
Pestisit : Zararlı canlıları (organizmaları) engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için k... devamını oku
Jenuaz (Genoise) :Pandispanya (8 yumurta, 250 gr şeker ve 250 gr un).
Kadriye (Cadrille) : Izgara olacak malzemenin, kızgın ızgara üzerine konup, ızgara demir izi ile dağlanarak süslenmesi us... devamını oku
Muskat : Muskat ağacı meyvelerinden elde edilen bir baharat türü. Fındık büyüklüğünde bir cevize benzer (bebe... devamını oku
Mühürleme : Üzeri kuruyabilir, bazı sos veya yiyeceklerin üzerine çiğ tereyağı dokundurarak kabuk bağlamasını ön... devamını oku
Selüloz : Bitkilerin hücre yapısını dolayısıyla gövde yapısını oluşturan karbonhidrata verilen isim. Selüloz b... devamını oku
Kalori : Normal ortamda, 1 litre suyun sıcaklığını 1°C derece yükseltmek için gereken enerji miktarıdır. Bu ö... devamını oku
Akıtma :Çok yumuşak hamurun akıtılmasıyla pişirilen bir tatlı çeşidi, krep.
Karbonhidrat : 1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci derecede enerj... devamını oku
Juleps :İçkili maden suları.
Uykuluk : Süt danası veya kuzunun gerdan kısmında oluşan bezler. Kasaplık hayvanların timus ve pankreas bezler... devamını oku
Rondo :Kıyma ve parçalama işine yarayan mutfak aleti.
Benye (Beignet) :Fri hamuruna bulanarak yağda kızartılan meyve lokumu (Elmalı benye, ananaslı benye vb).
Mol :Yumuşak. Katıyla yumuşak arası. Ekmek hamuru sertliğinde.
Nane : Çorbalardan sebzelere kadar birçok yemekte kullanılır. Etlerden koyun ve kuzuya konulur. Ayrıca gene... devamını oku
Natürel :Doğal.
Şerbet :Şekerli su, sıvı veya meyve suyu.
Irish Coffee : Isıtılmış bir şarap bardağına 2 ölçü viski ve 1 çay kaşığı koyulur. Üzerine taze yapılmış sıcak kahv... devamını oku
Cup :Çay Kahve Bardağı
Çilav :İran pirinci ile yapılan ve genellikle üzerinde et ile servis edilen bir tür pilav.
Sübye : 1. Badem içi, ezilmiş sarımsak, kavun çekirdeği vb.nden yapılan boza koyuluğunda sıvı 2. Bir gün ... devamını oku
Dürüm :Rulo şeklinde sarılmış yufka ekmeği.
Catering : Otel, lokanta ile vapur, uçak gibi uzun yol taşıt araçlarında yolcuların beslenmelerini karşılamak... devamını oku