Açıklamalı Türkçe Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü

Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğünde 984 Açıklamalı Mutfak - Yemek Terimi Listelendi.

Oksidasyon :Bir kimyasal molekülün yapısına oksijenin dahil olduğu kimyasal reaksiyona verilen isim.

Tağşiş :Bir ürünün doğallığını, içine başka bir şey karıştırarak bozmak.

Avitaminoz :Vitamin yetersizliği.

Forma : Hamur, ekmek veya başka bir unsuru süslü biçimde kesmek için kullanılan el aleti (yıldız, çember, ay... devamını oku

Espresso Con Panna :Espressonun üzerine krem konması.

Pestisit : Zararlı canlıları (organizmaları) engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için k... devamını oku

Jenuaz (Genoise) :Pandispanya (8 yumurta, 250 gr şeker ve 250 gr un).

Kadriye (Cadrille) : Izgara olacak malzemenin, kızgın ızgara üzerine konup, ızgara demir izi ile dağlanarak süslenmesi us... devamını oku

Muskat : Muskat ağacı meyvelerinden elde edilen bir baharat türü. Fındık büyüklüğünde bir cevize benzer (bebe... devamını oku

Mühürleme : Üzeri kuruyabilir, bazı sos veya yiyeceklerin üzerine çiğ tereyağı dokundurarak kabuk bağlamasını ön... devamını oku

Selüloz : Bitkilerin hücre yapısını dolayısıyla gövde yapısını oluşturan karbonhidrata verilen isim. Selüloz b... devamını oku

Kalori : Normal ortamda, 1 litre suyun sıcaklığını 1°C derece yükseltmek için gereken enerji miktarıdır. Bu ö... devamını oku

Akıtma :Çok yumuşak hamurun akıtılmasıyla pişirilen bir tatlı çeşidi, krep.

Karbonhidrat : 1. Bitkisel kaynaklı tüm gıda maddelerinde bulunan ve insan vücudu tarafından birinci derecede enerj... devamını oku

Juleps :İçkili maden suları.

Uykuluk : Süt danası veya kuzunun gerdan kısmında oluşan bezler. Kasaplık hayvanların timus ve pankreas bezler... devamını oku

Rondo :Kıyma ve parçalama işine yarayan mutfak aleti.

Benye (Beignet) :Fri hamuruna bulanarak yağda kızartılan meyve lokumu (Elmalı benye, ananaslı benye vb).

Mol :Yumuşak. Katıyla yumuşak arası. Ekmek hamuru sertliğinde.

Nane : Çorbalardan sebzelere kadar birçok yemekte kullanılır. Etlerden koyun ve kuzuya konulur. Ayrıca gene... devamını oku

Natürel :Doğal.

Şerbet :Şekerli su, sıvı veya meyve suyu.

Irish Coffee : Isıtılmış bir şarap bardağına 2 ölçü viski ve 1 çay kaşığı koyulur. Üzerine taze yapılmış sıcak kahv... devamını oku

Cup :Çay Kahve Bardağı

Çilav :İran pirinci ile yapılan ve genellikle üzerinde et ile servis edilen bir tür pilav.

Sübye : 1. Badem içi, ezilmiş sarımsak, kavun çekirdeği vb.nden yapılan boza koyuluğunda sıvı 2. Bir gün ... devamını oku

Dürüm :Rulo şeklinde sarılmış yufka ekmeği.

Catering : Otel, lokanta ile vapur, uçak gibi uzun yol taşıt araçlarında yolcuların beslenmelerini karşılamak... devamını oku

Diğer Mutfak - Yemek Terimleri

1 [2]3 4 5 ... Son Sayfa

Sözlüğü Paylaş: tweet facebook

Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğünde 984 Terim Kayıtlı.