Menkul Nedir? Ne Demek?
Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Menkul terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Menkul nedir?, Menkul ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.
Menkul hakkında kısaca bilgi
Hukuk Terimi Olarak Menkul
taşınır; taşınır mal
Hukuk Terimleri Sözlüğü
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Menkul
Taşınır. Bir yerden bir yere taşınabilen (mal).
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü
Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Menkul
Bir yerden başka bir yere taşınabilen, taşınır.
Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü
Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Menkul
Taşınabilir mal anlamındadır.
Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü
Bilgiyi Paylaşın:
Menkul terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Menkul terimi hakkındaki yorumlar
Menkul hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.
Menkul ile ilgili benzer terimler:
Mali Tablolar:
Türk Vergi Kanunu, Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu'nca bazı şirketler için zorunlu olarak tutulan, şirketin dönemsel faaliyetleri sonucu hazırlamak ve yayınlamak (halka açık şirketler, aracı kurumlar vb.) zorunda oldukları ve ilgili şirketin performansını gösteren, standartlaştırılmış muhasebe kayıtlarıdır. Başlıcaları bilanço, gelir-gider tablosu, satılan malın maliyeti, kâr dağıtım, fon ve nakit akım tablolarıdır.
Mali Politika:
Kamunun; vergi, masraf ve borç idaresiyle piyasadaki para miktarını kontrol etmesine yönelik politikaların bütünüdür. Ekonomistlere göre, para politikasından daha etkilidir.
Mali İstikrar:
Geniş anlamda mali sistemin ya da altyapısının, dar anlamda da mali piyasanın dengede olmasıdır. Mali sistem, tasarrufların toplanarak yatırımcılara ya da tüketicilere aktarılmasını sağlayan mekanizmalar (banka, kooperatif ya da para, tahvil gibi...) bütünüdür.
Makroekonomi:
Ekonomik olayları global olarak ele alan ve çözümleyen ekonomi. Makro büyüklükler, toplam üretim, toplam istihdam, toplam işsizlik, genel fiyat düzeyinin değişme oranı, ekonominin büyüme hızı gibi büyüklüklerdir. İngiliz ekonomisti Keynes'in ileri sürdüğü, "Birey için doğru olan, toplum için doğru olmayabilir. Toplum için doğru olan da birey için doğru olmayabilir" anlayışından yola çıkılarak ortaya atılan mikro ekonomi karşıtıdır.
Laissez Faire Laissez Passer:
"Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler" olarak çevrilen liberal görüşün şiarı.