Laissez Faire Laissez Passer Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Laissez Faire Laissez Passer terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Laissez Faire Laissez Passer nedir? Laissez Faire Laissez Passer ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Laissez Faire Laissez Passer hakkında kısaca bilgi

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Laissez Faire Laissez Passer

"Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler" olarak çevrilen liberal görüşün şiarı.

Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweetfacebook

Laissez Faire Laissez Passer terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Laissez Faire Laissez Passer terimi hakkındaki yorumlar

Laissez Faire Laissez Passer hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Laissez Faire Laissez Passer ile ilgili benzer terimler:

Kurumsal Yatırımcı: Bireysel yatırımlardan farklı olarak yatırım fonları, yatırım ortaklıkları, sigorta şirketleri, sosyal güvenlik kuruluşları, özel emeklilik fonları, vakıflar, sendikalar ve benzeri kurumlarca yapılan yatırımlardır.

Kurumlar Vergisi: Kurum kazançları üzerinden alınan vergi. Dolaysız bir vergidir. Sermaye şirketleri, kooperatif şirketler, iktisadi kamu kuruluşları, dernek ve tesislerle, vakıflara ait iktisadi işletmeler bu vergi kapsamına girer. Kurumlar kendilerini oluşturan ortaklardan ayrı bağımsız bir varlığa ve hukuki kişiliğe sahiptir. Kurum olma hakkını da devlet verdiğine göre devletin bumdan bir pay alması gerekir. Bu nedenle kurumlar vergisinin çifte vergilendirme olduğu yolundaki iddialar çürütülmektedir.

Kurucu Hisse Senedi: Kurucu hisse senetleri, şirket kurucularına ya da şirket açısından önem arz eden şahıslara genellikle bedelsiz olarak verilen, oy hakkından yoksun ve sadece temettü hakkı olan bir "adi senet" olarak tanımlanır.

Kupon Faizi: Sabit getirili menkul kıymetin üzerinde yazılı olan ve belirli dönemler itibariyle ödenen faizdir.

Kota: 1- IMF üyelerinin bu uluslararası kuruluşta oluşturdukları fondaki payları.

2- Ayrılan bir para ile alınacak malın çeşidini ve her çeşidin oranını gösteren liste.

3- Bir ülkenin genellikle ithal mallarına koyduğu miktar sınırlaması, ithaline izin verilecek mal hacminin hükümetler tarafından fiziki miktar veya değer olarak sınıflandırılması anlamlarında kullanılır.