Kütle Numarası Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Kütle Numarası terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kütle Numarası nedir? Kütle Numarası ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Kütle Numarası hakkında kısaca bilgi

Kimya Terimi Olarak Kütle Numarası

1- Kütle numarası = Proton sayısı + Nötron sayısı

2-Bir atomun çekirdeğinde bulunan nötronların ve protonların toplamı.

Kimya Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook

Kütle Numarası terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Kütle Numarası terimi hakkındaki yorumlar

Kütle Numarası hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Kütle Numarası ile ilgili benzer terimler:

Kütlenin Korunumu: Reaksiyona giren maddelerin toplam kütlesi, reaksiyon sonucu oluşan ürünlerin toplam kütlesine eşittir. Bu ilkeye kütlenin korunumu kanunu denir.

Kütle (m): Madde miktarına kütle denir. Bir cismin sahip olduğu değişmez madde miktarıdır. Kütle birimleri kilogram ve (kg) ve gram (g) dir.

Kovalent Bağ: (+) ve (-) yüklere sahip aynı ya da farklı ametal atomları arasında elektron ortaklaşması ile oluşan bağ çeşididir.

Ametaller kendi aralarında bağ yaparken elektron alış verişi yapamazlar. Oktetlerini tamamlamak için elektronlarını ortaklaşa kullanırlar. Ametal atomlarının elektronlarını ortaklaşa kullanarak yaptıkları bağa kovalent bağ denir.

Kimyasal Olay: Maddelerin birbirleriyle etkileşerek başka maddelere dönüşmesine kimyasal olay denir. Kimyasal olayda yeni ürünler oluştuğu için kullanılan maddelerin özellikleri kaybolur. Kimyasal olaylar arasında element ya da bileşikler arasında gerçekleşen elektriksel etkileşmeye de kimyasal reaksiyon denir. Kimyasal reaksiyonlarda; reaksiyonda kullanılan maddelere giren (reaktif) denirken, reaksiyon sonucu oluşan yeni maddelere de ürün adı verilir. Reaksiyona giren ve sonuçta oluşan ürün maddeler birbirinden farklıdır.

Kimyasal Bağ: 1-Aynı ya da farklı cinsten atomları, kuvvetli etkileşimlerle kümeler hâlinde bir arada tutan kuvvet.

2-Maddeler atom veya moleküllerin birleşmesiyle oluşur. Maddeleri oluşturan atom ve molekülleri bir arada tutan kuvvetlere kimyasal bağ denir.