İtki Nedir? Ne Demek?
Açıklamalı terimler sözlüğümüzde İtki terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İtki nedir? İtki ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.
İtki hakkında kısaca bilgi
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak İtki
İnsanı bir bilinç çabası gerektirmeden yaşama atılımına yönelten, onu kendiliğinden eyleme iten, devindiren güç (beslenme itkisi, üreme itkisi, ayrıca güçlüklük etkisi vb.); uygulama alanı genişletilerek tinsel güçler için de kullanılır (bilgi itkisi, özgürlük itkisi).
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü
Bilgiyi Paylaşın: 

İtki terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
İtki terimi hakkındaki yorumlar
İtki hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.
İtki ile ilgili benzer terimler:
İlineksel: Bir şeyin gerçek doğası için özsel olmayan, o şeyin her ne ise o olması için kendisine ihtiyaç duymadığı, kendi özsel doğasından çıkarsanamayan nitelik.
Determinasyon: Evrende olup biten her şeyin bir nedensellik bağıntısı içinde gerçekleştiğini, fiziksel evrendeki ve dolayısıyla da insanın tarihindeki tüm olgu ve olayların mutlak olarak nedenlerine bağlı olduğunu ve nedenleri tarafından koşullandığını savunan anlayış.
Tezkiye: 1. Temizlemek ve arıtmak.
2. Nefsi temizleyip günahlardan arındırmak.
Müsellem: Osmanlı Devleti'nde, savaş zamanı yolu açmak, ordunun geçeceği yolları temizlemek, köprüleri tamir etmek gibi işlerle görevli kişilere verilen ad.
Gulam Sistemi: Savaşlarda ganimet olarak alınan genç erkek tutsaklardır. Büyük Selçuklu Devleti'nde gulam olarak orduya alınır ve sıkı bir eğitimden geçirildikten sonra aynı adı taşıyan ordunun neferleri arasına katılırlardı. Yaya olarak hizmet verir ve maaş alırlardı.
Gulam: Köle, uşak anlamına gelmektedir.