Haniflik Nedir? Ne Demek?
Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Haniflik terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Haniflik nedir? Haniflik ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.
Haniflik hakkında kısaca bilgi
Tarih Terimi Olarak Haniflik
Hz. İbrahim'in (as) dinine inanan kişilere hanif denir. Hanifler; Allah'ın birliğine inanır, puta tapıcılığı reddeder ve Kureyş'in puta tapıcılıkla ilgili yanlış gelenek ve inanışlarına karşı çıkarlardı.
Tarih Terimleri Sözlüğü
Bilgiyi Paylaşın: Haniflik terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Haniflik terimi hakkındaki yorumlar
Haniflik hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.
Haniflik ile ilgili benzer terimler:
Kadeş Antlaşması: Dünya tarihinde bilinen ilk yazılı antlaşma. Suriye egemenliği için Hititler ile Mısırlılar arasında yapılan antlaşmadır (MÖ 1280).
Ninova: Asurluların başkenti ve ilk kütüphanenin kurulduğu yer.
Urgakina: Dünyanın ilk yazılı kanunlarını hazırlayan Sümer site devleti lagaş kralı. Sümerlerde ilk kanuni düzenleme Urgakina tarafından MÖ 2750'de yapılmıştır. Urgakina, kitabelerde kölelik devrine son vermek; dulları, öksüzleri ve diğer güçsüzleri koruyacak bir düzen kurmak için kanunlar koyduğunu söylemiştir.
Tagar Kültürü: En gelişmiş Orta Asya kültürüdür. Abakan bölgesinde yapılan kazılarda ok uçları, iğne, bilezik, küpe, tarak vb. eşyalar bulunmuştur.
Karasuk Kültürü: MÖ l.binde Yenisey’de bulunmuştur. Çadır, araba, kumaş dokumalar ve elbiseler bulunmuştur.