Güven Oyu Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Güven Oyu terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Güven Oyu nedir? Güven Oyu ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Güven Oyu hakkında kısaca bilgi

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Güven Oyu

Demokratik ülkelerde, parlamento üyelerinin yürütme yetkisine sahip olan hükümeti desteklediklerini, programını ve uygulamalarını gösterme yöntemidir.

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweetfacebook

Güven Oyu terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Güven Oyu terimi hakkındaki yorumlar

Güven Oyu hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Güven Oyu ile ilgili benzer terimler:

Ekim Devrimi: Ekim (7-8 Kasım) 1917 Rusya’da işçi sınıfının önderliğinde gerçekleştirilen sosyalist devrimdir. Nisan 1917'de Duma yönetiminin kurulması Rus halkının ekonomik, demokratik sorunlarıyla barış isteğini karşılamayınca, Rus Sosyal Demokrat İşçi Partisi'nin önderliğinde, "Sovyet" adı verilen yerel yönetim birimleri kuruldu. Böylece güçlenen sosyalistler Ortodoks Takviminde, Ekim 1917'de Lenin'in önderliğinde Petrograd'da (Leningrad) devrimi gerçekleştirdiler. Bu hareket Moskova’ya oradan da tüm Rusya'ya yayıldı.

Bolşevik İhtilali: 1917 yılında Rusya'da çarlık yönetimine son veren ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin kuruluşuna yol açan ihtilale verilen isim.

Balfour Deklarasyonu: İngiliz Dışişleri Bakanı Lord Balfour, 2 Kasım 1917'de Uluslararası Siyonizm Hareketi’nin liderlerinden Lord Rothschild'a (Lord Rotşayıld) bir mektup göndererek Filistin’de Yahudilere bir yurt kurulması çabasının ülkesi tarafından destekleneceğini bildirdi. Böylece Amerika’nın sempatisini kazanmayı amaçladı. Diğer İtilaf Devletleri tarafından da desteklenen bildiri, bölgede kurulacak İsrail Devleti'nin temeli oldu.

Üniter Devlet: Birlikten yana, merkeziyetçi yönetimi benimseyen devlet sistemidir. Merkezi idarenin üstünlüğüne dayalı ve idari birimlerin tek merkezde toplandığı devlet yapısıdır. Üniter devlette devlet, millet ve ülke tektir. Devleti oluşturan unsurlar bütündür ve bölünemez.

Youtube Narsizmi: Kendisini tanıtmak için sürekli kendi videolarını internet sitelerinde yayınlama, yayınlatma.