Farzı Ayın Nedir? Ne Demek?
Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Farzı Ayın terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Farzı Ayın nedir? Farzı Ayın ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.
Farzı Ayın hakkında kısaca bilgi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Farzı Ayın
Mükelleflerin hepsinin yapmak zorunda olduğu farzdır. Beş vakit namaz kılmak gibi.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü
Bilgiyi Paylaşın:
Farzı Ayın terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Farzı Ayın terimi hakkındaki yorumlar
Farzı Ayın hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.
Farzı Ayın ile ilgili benzer terimler:
Farz Oruçlar:
Farz oruçlar vakit bakımından belirli ve belirsiz diye ikiye ayrılır.
a) Belirli farz; ramazan orucudur.
b) Belirsiz farz; kazaya kalan ramazan ayına ait oruçlarla, keffaret oruçlarıdır. Belirsiz olan farz oruçlar, oruç tutmanın mubah olduğu günlerin herhangi birinde tutulabilir.
Farabi:
D.Ö. 870- 950
Matematik, botanik, tıp, musiki, felsefe ve mantık alanında eserler yazmış büyük İslam alimidir. Farabi, ilimlerin sınıflandırılması ve mantık alanında kendine özgü yöntemler kullandı. İlimleri sırasıyla; dil, mantık, matematik, fizik ve metafizik, medeni ilimler şeklinde beş ana başlık altında sınıflandırdı. Farabinin yaptığı bu sınıflandırma, Aristo ile Kindinin yaptığı sınıflandırmalardan önemli farklılıklar göstermektedir.
Fizik alanında da önemli çalışmalar yapan Farabi, sesin fiziki açıklamasını yapan ilk alimdir. Yaptığı deneyler sonucunda titreşimlerin dalga uzunluğuna göre azalıp çoğaldığını tespit etti.
Tıp alanında yaptığı çalışmalarda sağlıklı bir bedene sahip olmak için neler yapılması gerektiğini araştırarak bu doğrultuda tıp ilmi için yedi esası saptadı. Özellikle insan bedenindeki tüm organların tanınması, hastalıkların çeşitlerinin bilinmesi, ilaçlarla ilgili detaylı bilgilere sahip olunması konularına öncelik verdi.
Yazdığı eserler ders kitabı olarak uzun süre okutulan Farabi, yalnızca İslam alimlerini değil, kendisinden sonra gelen birçok Batılı bilim adamını da etkiledi.
Falcılık:
Gaybden haber verme, gelecek hakkında önceden fikir beyan etme, dinimize göre falcılık haramdır.
Fahri Kâinat:
Kâinâtın kendisi ile övündüğü zât; Peygamber (sav) Efendimiz için kullanılan saygı ifâdesi.
Eyüp:
Peygamber (sav)' i evinde misafir etme şerefine nail olan Ebu Eyyub el Ensari ( Halid b. Zeyd)' in kabrinin bulunduğu İstanbul'un bir semti.