Epoke Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Epoke terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Epoke nedir? Epoke ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Epoke hakkında kısaca bilgi

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Epoke

Yunanca kökenli “epoke” kelimesini Husserl, araştırma esnasında, fenomene ilişkin ön varsayımlardan ve yargılardan uzak durmak anlamında kullanır. Epoke, bir olguyla karşılaşılması durumunda ön yargılardan sakınmak için bir bakış açısı kazandırır. Epokenin amacı, araştırmacıya "şeylerin kendisini" tanımlama olanağı sunar ve bizlere, doğal tutumumuzdan ya da bizi sarmalayan dünyaya dair tüm sanılarımızdan kaçınma olanağı tanır.
(Aktaran Yüksel ve Yıldırım, 2015, s. 6-7)

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook

Epoke terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Epoke terimi hakkındaki yorumlar

Epoke hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Epoke ile ilgili benzer terimler:

Suizan: Kötü zan besleme, kuşku.
"O iyi biri, boş yere hakkında suizanda bulunma."
"Tanımadığın insanla ilgili suizana kapılma."

Numen: Nesnenin kendisi. Eşyanın veya varlığın zihnimizde işlemden geçmeden önceki haline Immanuel KANT "numen" adını verir.

Azotlu Organik Baz: Nükleotitlerde 5 çeşit azotlu organik baz bulunabilir. Bunlar
• Adenin(A)
• Guanin(G)
• Sitozin(C)
• Timin(T)
• Urasil(U)

Azotlu organik bazlardan Adenin ve Guanine taşıdıkları iki halkadan dolayı pürin; Sitozin, Timin ve Urasil'e ise taşıdıkları tek halkadan dolayı pirimidin adı verilir.

Psödomaki: Ormanların tahrip edildiği yerlerde ortaya çıkan çalılıklara psödomaki (yalancı maki) denir. Bunların da tahrip edildiği yerlerde çayırlar bulunur.

Yalancı Maki: Ormanların tahrip edildiği yerlerde ortaya çıkan çalılıklara yalancı maki(psödomaki) denir. Bunların da tahrip edildiği yerlerde çayırlar bulunur.