Enerji / Maliyet Oranı Yöntemi Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Enerji / Maliyet Oranı Yöntemi terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Enerji / Maliyet Oranı Yöntemi nedir? Enerji / Maliyet Oranı Yöntemi ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Enerji / Maliyet Oranı Yöntemi hakkında kısaca bilgi

Elektrik Terimi Olarak Enerji / Maliyet Oranı Yöntemi

Bir tesisin inşası için gerekli enerji miktarının tahmininde kullanılan yöntemdir. Bu yöntem, tesisin çeşitli bileşenlerinin maliyetlerinin oldukça ayrıntılı bir biçimde analizi ve her bileşene enerji yoğunluk faktörünün uygulanması esasına dayanır.

Elektrik Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook

Enerji / Maliyet Oranı Yöntemi terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Enerji / Maliyet Oranı Yöntemi terimi hakkındaki yorumlar

Enerji / Maliyet Oranı Yöntemi hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Enerji / Maliyet Oranı Yöntemi ile ilgili benzer terimler:

Enerji Yoğunluğu (İntensity): Birim hasıla için tüketilen enerji. Enerji sektöründe verimlilik arttıkça bu değer düşmektedir. Bu da ekonomide enerji verimliliğinin arttığını göstermektedir. Enerji Tüketimi / GSMH

Enerji Tüketimi (Energy consumption): Müşteriye teslim edilen enerji.

Enerji Teminine İlişkin Karakteristikler: Bunlar, enerji temininin / ikmalinin özelliklerini ve tüketici tercih kriterlerini belirler. (Örneğin; ekipmanların güvenilirliği, bakım ve onarım hizmetlerinin kalitesi, işletme esnekliği ve güvenliği, yatırım ve yer ihtiyacı, konfor, enerji fiyatı ve ödeme koşulları, çevre korunması vs.)

Enerji Analizi: Özellikle bir endüstriyel sistem ya da diğer enerji kullanım sistemlerinde enerji akışının izlenmesi ve hesaplanmasına olanak veren sistematik yöntemdir. Mal ve hizmet üretiminde doğal enerji akışlarının analizini sağlar.

Enerji (Energy): 1- Enerji, iş yapabilme kabiliyetidir. Elektrik enerjisi, atom enerjisi nükleer enerji), ısı enerjisi, termal enerji, hidrolik enerji, enerji çeşitlerinden bazılarıdır.

2- Bir zaman süresinde kullanılan güç toplamı P x t