Döllenme Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Döllenme terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Döllenme nedir? Döllenme ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Döllenme hakkında kısaca bilgi

Fen Bilimleri Terimi Olarak Döllenme

Erkek ve dişi üreme hücreleri, yumurta ve spermin birleşerek çekirdeklerinin kaynaşması.

Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü


Biyoloji Terimi Olarak Döllenme

Erkek üreme hücresi (sperm) ile dişi üreme hücresi (yumurta) nın birleşip - kaynaşmasına, oluşan zigotun gelişmeye başlamasına döllenme denir. Fertilizasyon.

Biyoloji Terimleri Sözlüğü


Genetik Terimi Olarak Döllenme

Dişi üreme hücresi yumurta ve erkek üreme hücresi spermin birleşmesi olayıdır.

Genetik Terimleri Sözlüğü


Sağlık-Tıp Terimi Olarak Döllenme

Dişi ve erkek eşey hücrelerinin, çekirdeklerinin birleşmesi olayı.

Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü


Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Döllenme

Bitkilerde dişicik tepesinde çimlenerek mikrofile ilk erişen çiçek tozu çekirdeğinin, yumurta hücresi ve endosperm ana hücresiyle birleşmesi.

Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü


Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Döllenme

Bitkilerde dişicik tepesine gelen çiçek tozunun oluşturduğu, çim borusunun içerisinde bulunan iki generatif çekirdekten birisinin yumurta hücresiyle, diğerinin diploit polar çekirdek hücresiyle birleşmesi olayıdır.

Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook

Döllenme terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Döllenme terimi hakkındaki yorumlar

Döllenme hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Döllenme ile ilgili benzer terimler:

Dominant Türler: Aynı alanda yalnız olarak veya aynı derecede önemli diğer bitki türleriyle sayıları, kapladıkları alan ve büyüklükleri bakımından vejetasyonun önemli bölümünü oluşturan ve diğer türler üzerinde önemli etkileri bulunan bitki türleridir. Bu dominant türler beraber bulundukları diğer bitki türlerinin çevreden yararlanmalarını kısıtlayarak, çoğalmalarını ve bitki topluluğunda önemli yer almalarını önlerler.

Doğal Seleksiyon: Ekosistemde doğa koşullarının organizmalar üzerinde sürdürdüğü sistemdir. Bir ekosistemde insanın etkili olmadığı durumlarda, zaman içinde bazı türler yaşamını sürdürürken bazı türler sürdüremezler. Ortamdaki bu rekabet olayı doğal seleksiyon sonucudur.

Çöl Vejetasyonu: Çöl ikliminin hüküm sürdüğü bölgelerde yaşamını sürdüren bitki; cins, tür ve çeşitlerini ifade eder.

Çok Yıllık Bitki: Yaşamlarını iki yıldan daha uzun sürede devam ettiren bitkilerdir. Bu tip bitkilerin kök ve gövdeleri yıl boyunca canlı olarak kalır, bunlar her yıl yeni sürgünler meydana getirerek yaşamlarını sürdürürler.

Çimlenme Ve Faktörleri: Bir tohumluğun uygun koşullar altında, yeni bir bitki meydana getirmek üzere, aktif bir gelişme göstermesi şeklinde, beliren olaylar dizisidir. Faktörler ise; çimlenin oluşabilmesi için gerekli olan koşullardır. Genel olarak bu faktörler; su, oksijen ve sıcaklıktır.