Doğum Kontrolü Nedir? Ne Demek?
Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Doğum Kontrolü terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Doğum Kontrolü nedir? Doğum Kontrolü ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.
Doğum Kontrolü hakkında kısaca bilgi
Sağlık-Tıp Terimi Olarak Doğum Kontrolü
Doğum kontrolü, doğurganlık yaşındaki kadınların hamile kalmasını önleyen, hamilelik olasılığını azaltan ya da istedikleri zaman çocuk sahibi olmalarını sağlayan çeşitli yöntemlerin tümüne birden verilen addır.
Bu yöntemlerden aile planlaması amacıyla hem kadın hem de erkek yararlanabilir. Doğum kontrol uygulaması birçok kültür ve dini inançlarda siyasi ve etik tartışmalara yol açmaktadır. Bu karşıtlık farklı şekillerde kendini göstermektedir. Bazı çevreler cinsellikten kaçınma dışında tüm yöntemlere karşı çıkarken, bazıları doğal olmayan yöntemler olarak niteledikleri kondom, doğum kontrol hapı kullanımı gibi yöntemleri eleştirerek, sadece doğal yollardan korunma yöntemlerini (geri çekilme, takvim) kabul etmektedir.
Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü
Bilgiyi Paylaşın: 

Doğum Kontrolü terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Doğum Kontrolü terimi hakkındaki yorumlar
Doğum Kontrolü hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.
Doğum Kontrolü ile ilgili benzer terimler:
Gönye: Gönye; dik üçgen şeklinde, özellikle mühendislik ve teknik çizimde yaygın olarak kullanılan bir araçtır. İki çizgi veya yüzeyin birbirine göre dik açı yapmasını sağlamakta veya dik açıları ölçmekte kullanılır.
Sabit açılı, şapkalı, kıl, ayarlı açı ve basit bölüntülü açı gönyesi gibi çeşitleri bulunur.
Yalancı Ayak (Psödopod): Yalancı ayak veya psödopod, akyuvar ve amip gibi bir hücreli canlılar ve fagositoz yapan hücrelerde hareketi veya beslenmeyi sağlayan çıkıntılara verilen addır.
Shorta düşmek: Oteldeki oda sayısından fazla rezervasyon alınması durumu.
Burçak: Baklagiller familyasından bir yem bitkisi. Mercimeğe benzeyen, otsu bir bitkidir. Mor renkli, salkım biçiminde çiçek açar. Yaprakçıklarının uç kısımları sülüklüdür. Meyvelerinin içinde 1-4 tohum bulunur. Yıllık olarak ekilir. Hayvanlara yeşil ya da tane olarak yedirilir.
Süzeren: Ortaçağ Feodalite (Derebeylik) döneminde halkın himayesi altına girdiği kişilere süzeren adı verilir.