Çoklu İdare Düzeni Nedir? Ne Demek?
Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Çoklu İdare Düzeni terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Çoklu İdare Düzeni nedir? Çoklu İdare Düzeni ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.
Çoklu İdare Düzeni hakkında kısaca bilgi
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Çoklu İdare Düzeni
1961 Anayasası ile TBMM, Cumhuriyet Senatosu, Anayasa Mahkemesi, TRT ve Üniversiteler gibi kuruluşlara özerklik verilmesi ile oluşan düzen.
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü
Bilgiyi Paylaşın: Çoklu İdare Düzeni terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Çoklu İdare Düzeni terimi hakkındaki yorumlar
Çoklu İdare Düzeni hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.
Çoklu İdare Düzeni ile ilgili benzer terimler:
Çoğunluk Sistemi: Bu sistemde, her seçim çevresinde geçerli oyların çoğunluğunu kazanan partili veya bağımsız aday milletvekili seçilir.
Çoğunluk Planı: Filistin Devleti'nin Yahudi ve Arap devleti olarak ekonomik bağlarla birbirine bağlı iki devlet olacağı ve Kudüs'ün ortak bölge olarak uluslararası güçlerin kontrolünde olması gerektiğini öngören plan.
Çinhindi Yarımadası: Tarihî ve kültürel olarak üzerinde Myanmar, Laos, Kamboçya, Malezya, Tayland, Singapur ve Vietnam'ın yer aldığı Hindistan ve Çin etkisi altında olan yarımada.
Çevreleme Politikası: Amerika ve Batı'nın Sovyetler Birliği'ne yönelik genel politikalarını tanımlamak için kullanıldı. Temel hedefi, Sovyetler Birliği'nin kendi sınırları içerisinde kalmasını sağlamaktı.
Çernobil Faciası: 26 Nisan 1986 tarihinde Ukrayna Pripyat şehrinin 14.5 km. kuzeybatısında bulunan Çernobil şehrinde konuşlu olan Çernobil Nükleer Santrali'nde yapılan bir deney esnasında meydana gelen nükleer kaza.