Boğaz Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Boğaz terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Boğaz nedir? Boğaz ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Boğaz hakkında kısaca bilgi

Coğrafya Terimi Olarak Boğaz

1) Akarsuların engebeli ve yüksek alanları aşındırması sonucu açtığı dar ve derin vadi (Fırat Boğazı gibi). Su kütlelerini birbirine bağlayan karaların birbirine dolaştığı kısım, Iki alçak bölgeyi birbirine bağlayan dağ sıraları arasın alçak bölüm.
2) Denizleri birbirine bağlayan dar su geçidi (Çanakkale Boğazı gibi).

Coğrafya Terimleri Sözlüğü


Coğrafya Terimi Olarak Boğaz

Akarsuyun, iki düzlük arasında bulunan sert kütleyi derinlemesine aşındırması sonucunda oluşur. Vadi yamaçları dik, tabanı dardır. Akarsuyun yukarı bölümlerinde görülür.

Coğrafya Terimleri Sözlüğü


Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Boğaz

İki kara arasındaki dar deniz bir başka deyişle iki denizi birbirine bağlayan dar su geçitleridir.(Çanakkale, İstanbul )

Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook

Boğaz terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Boğaz terimi hakkındaki yorumlar

Boğaz hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Boğaz ile ilgili benzer terimler:

Bitki Örtüsü: Herhangi bir bölgede, o bölgenin doğal koşullarına uygun olarak yetişen bitkiler topluluğu.

Birey: 1. İnsan topluluklarını oluşturan, insanların benzer yanlarını kendinde taşımakla birlikte, kendine özgü ayırıcı özellikleri de bulunan tek can, fert.

2. Toplumları oluşturan ve düşünsel, duygusal, iradeyle ilgili nitelikleri toplum içinde belirlenen insanların her biri, fert.

3. Kendine özgü nitelikleri yitirmeden bölünemeyen tek varlık, fert.

Bildirge (Beyanname): 1- Belirli bir konuda bir topluluk ya da bir kişinin kamuoyuna yaptığı yazılı açıklama.

2- Beyanname sözcüğü; uygulamada daha çok vergi yükümlülerinin belli zamanlarda, bağlı oldukları vergi dairelerine verdikleri gelir bildirme belgesi için kullanılır. Yazı ile yapılan bildirimdir.

Beceri: 1. Elinden iş gelme durumu, ustalık, maharet.
2. Kişinin yatkınlık ve öğrenime bağlı olarak bir işi başarma ve bir işlemi amaca uygun olarak sonuçlandırma yeteneği, maharet.

Baraj: Sudan çeşitli şekilde yararlanmak ve su taşkınlıklarını önlemek için yapılan, gerisinde su toplayan büyük duvar. (Örnek: Keban Barajı).