Beyanname Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Beyanname terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Beyanname nedir? Beyanname ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Beyanname hakkında kısaca bilgi

Hukuk Terimi Olarak Beyanname

Bir makama veya kamuoyuna yapılan açıklama belgesi.

Hukuk Terimleri Sözlüğü


İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Beyanname

Bir kimsenin resmi bir kuruluşa herhangi bir durumu bildirmek için verdiği çizelge. Bildirge.

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimleri Sözlüğü


Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Beyanname

1. Herhangi bir meseleyi, bir durumu halka veya ilgililere bildirmek için yazılan açıklama yazısı, bildiri.

2. Ülkelerin veya kurumların, toplantı veya görüşmeler sonucunda uyulmasını istedikleri, ortak aldıkları kararları gösteren yazılı belge.

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook

Beyanname terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Beyanname terimi hakkındaki yorumlar

Beyanname hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Beyanname ile ilgili benzer terimler:

Berlin Duvarı: Utanç duvarı olarak da bilinen Berlin duvarı, 1961 – 1989 yılları arasında Doğu Almanya ile Batı Almanya arasında yer alan, Doğu Almanya vatandaşlarının Batı Almanya’ya göç ve kaçışlarını engellemek amacıyla inşa ettirilmiş olan duvar.

Balkan Antantı: Yunanistan, Romanya, Türkiye ve Yugoslavya'nın Almanya ve İtalya destekli Bulgaristan tehdidine karşı sınırlarını korumak ve Balkanlardaki karışıklığa bir son vermek adına 9 Şubat 1934 tarihinde imzaladıkları dostluk ve işbirliği antlaşması.

Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı: Başta Azeri petrolü olmak üzere, Hazar Bölgesi'nde üretilecek petrolün emniyetli, ekonomik ve çevresel açıdan uygun bir boru hattı sistemi aracılığıyla Azerbaycan, Gürcistan üzerinden Ceyhan'a taşınması ve buradan da tankerlerle dünya pazarlarına ulaştırılması amaçlandığı boru hattı.

Avrupa Ekonomik Topluluğu: AET; malların, iş gücünün, hizmetlerin ve sermayenin serbest dolaştığı bir ortak pazarın kurulmasını ve sonrasında siyasi birliğin sağlanmasını amaçlamıştır. Birliğin adı 1992’de Avrupa Birliği olarak değiştirilmiştir.

Atlantik Bildirisi: ABD Başkanı Franklin D. Roosevelt ile İngiltere Başbakanı Winston Churchill arasında 14 Ağustos 1941 tarihinde II. Dünya Savaşı'nın yürütülmesi, zafere ulaşabilmek için alınacak önlemleri saptamak ve savaş sonrası dünya düzenini belirlemek amacıyla yayımlanan bildiri.