Bağımlı Nüfus Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Bağımlı Nüfus terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Bağımlı Nüfus nedir? Bağımlı Nüfus ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Bağımlı Nüfus hakkında kısaca bilgi

Coğrafya Terimi Olarak Bağımlı Nüfus

Çalışma çağında olmayan, çalışma çağında olduğu halde çalışamayan ve çalışanlar tarafından geçimleri sağlanan nüfustur. Doğum oranının düşük olduğu gelişmiş ülkelerde bağımlı nüfus oranı azdır. (Yaşlılar, çocuklar, işşizler vb.)

Coğrafya Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweetfacebook

Bağımlı Nüfus terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Bağımlı Nüfus terimi hakkındaki yorumlar

Bağımlı Nüfus hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Bağımlı Nüfus ile ilgili benzer terimler:

İlahiyat (Tanrı bilim-Teoloji): Dinleri ve tanrıyı konu alan bilim dalıdır. Özellikle dünyayı tanrı kavramıyla bağıntılı olarak açıklamaya ve yorumlamaya çalışır.

İl: 1. İslamiyet öncesi Türk devletlerinde "İl" sözcüğü, devleti ifade etmek için kullanılmıştır.

2. İlk Türk Devletlerinde aile sosyal hayatın en küçük birimiydi. Birbirini oluşturan yapılar sırasıyla;
Oğuş (aile) > urug (aileler birliği, sülale) > boy-budun (millet) > il (devlet)
yani boy-budunların oluşturduğu yapıya il (devlet) denirdi.

3. Merkezi yönetimin, taşra birimlerinin en büyüğüdür. Bağımsız hukuksal varlığı ve tüzel kişiliği yoktur. Tüzel kişiliğe sahip İl Özel İdaresi aracılığıyla yerinden yönetim birimi özelliği taşır. Mülki amirleri valilerdir. İller ilçelere, ilçeler bucaklara ve köylere ayrılmıştır.

İkon: Ortodoks kiliselerinde ve evlerde bulunan Hz. İsa, Meryem Ana ve Hristiyan azizlerin tasvirleridir. Genellikle çam ve ıhlamur ağacından tahta levhalar üzerine yapılırdı.

İkindi Divanı: Divan-ı Hümayunda sonuçlandırılamayan işlerin görüşülüp tamamlanması için sadrazamın konağında ya da sadrazamlık dairesinde Salı ve Perşembe günleri dışında ikindi namazından sonra kurulan divandır.

İki Meclisli Sistem: Yasama organının iki meclisten oluştuğu devlet sistemir. İngiliz parlamentosunda soylularla din adamlarının halktan ayrı toplanmaları isteğinden kaynaklanmıştır. Yasaların çıkarılmasının aceleye getirilmesinin ve denetimsiz demokrasinin sakıncalarına karşı bir güvence oluşturduğu ileri sürülür.