Avrupa Ekonomik Topluluğu Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Avrupa Ekonomik Topluluğu terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Avrupa Ekonomik Topluluğu nedir? Avrupa Ekonomik Topluluğu ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Avrupa Ekonomik Topluluğu hakkında kısaca bilgi

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Avrupa Ekonomik Topluluğu

1 Ocak 1959'da yürürlüğe giren Roma Anlaşmasıyla kurulan Avrupa Gümrük Birliği

Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü


Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Avrupa Ekonomik Topluluğu

AET; malların, iş gücünün, hizmetlerin ve sermayenin serbest dolaştığı bir ortak pazarın kurulmasını ve sonrasında siyasi birliğin sağlanmasını amaçlamıştır. Birliğin adı 1992’de Avrupa Birliği olarak değiştirilmiştir.

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweetfacebook

Avrupa Ekonomik Topluluğu terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Avrupa Ekonomik Topluluğu terimi hakkındaki yorumlar

Avrupa Ekonomik Topluluğu hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Avrupa Ekonomik Topluluğu ile ilgili benzer terimler:

Atlantik Bildirisi: ABD Başkanı Franklin D. Roosevelt ile İngiltere Başbakanı Winston Churchill arasında 14 Ağustos 1941 tarihinde II. Dünya Savaşı'nın yürütülmesi, zafere ulaşabilmek için alınacak önlemleri saptamak ve savaş sonrası dünya düzenini belirlemek amacıyla yayımlanan bildiri.

Arap Baharı: 2010'da Orta Doğu ülkelerindeki demokratik olmayan yönetimlere karşı bu ülkelerin halkları tarafından daha çok demokrasi ve özgürlük talebiyle başlatılan, protesto ve ayaklanmalarla gerçekleşen halk hareketleridir.

Antisemitizm: Yahudilere karşı düşmanca duygular besleyen ve Yahudilere karşı ayırt edici önlemler alınmasını isteyen görüş.

Antikomintern Pakt: II. Dünya Savaşı öncesinde Almanya, Japonya daha sonra da İtalya'nın katıldığı, SSCB ve komünizme karşı kurulan ittifak.

Annan Planı: Türk ve Rum kesimleri halinde bölünmüş Kıbrıs Adası'nın bağımsız bir devlet olarak birleştirilmesini öneren Birleşmiş Milletler planı.