Asfaltit Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Asfaltit terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Asfaltit nedir? Asfaltit ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Asfaltit hakkında kısaca bilgi

Coğrafya Terimi Olarak Asfaltit

Petrolün ayrışması ile oluşan tortul taşların gözeneklerinde veya kırıklar arasında bulunan doğal bitüm. Asfaltit yol yapımında ve inşaatlarda kaplama ve yalıtım malzemesi olarak kullanılır.

Coğrafya Terimleri Sözlüğü


Kimya Terimi Olarak Asfaltit

Petrolün katısıdır. Petrol ile kömür arası bir maddedir. Halk arasında katı petrol olarak bilinir. Şırnak'ta bulunur. Senelerce kömür diye satılmıştır.

Kimya Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook

Asfaltit terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Asfaltit terimi hakkındaki yorumlar

Asfaltit hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Asfaltit ile ilgili benzer terimler:

İzomeri: Kapalı formülleri aynı açık formülleri farklı maddeler birbirinin izomeridir. İzomerlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri birbirinden farklıdır.

Örneğin; C5H12 (pentan) bileşiğinin üç izomeri vardır.

PENTANIN İZOMERLERİ
n-pentan (normalpentan)
2-metilbütan (izopentan)
2,2-dimetilpropan (neopentan)

Zümre Öğretmenler Kurulu: Aynı dersi okutan öğretmenlerle varsa diğer eğitici personelden oluşan kurul.

Yüz Yüze Eğitim: İşletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamında yapılan ders görevleri hariç olmak üzere, öğretim programlarında öngörülen teorik ve uygulamalı derslerin eğitiminin derslik, atölye, laboratuvar, işletmelerin eğitim birimi gibi eğitim ortamlarında öğretmen gözetiminde yapılan eğitim.

Yeterlilik Sınavı: Hazırlık sınıfı bulunan ortaöğretim kurumlarında öğrencilerin Türkçe ve birinci yabancı dil derslerinde yeterliliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılan sınav.

Yaz Uygulaması: Anadolu sağlık meslek lisesi öğrencilerinin çerçeve öğretim programları gereği ders kesiminden yeni öğretim yılı başına kadar olan sürede staj esaslarına göre sağlık işletmelerinde yapmakla yükümlü oldukları uygulamalı meslek eğitimi.