Ana Renkler Nedir? Ne Demek?
Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Ana Renkler terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ana Renkler nedir? Ana Renkler ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.
Ana Renkler hakkında kısaca bilgi
Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Ana Renkler
Karışım yoluyla elde edilmeyen renkler ana renklerdir. Ana renkler sarı, kırmızı ve mavidir. Diğer bütün ton ve gölgelerin çıktığı bu üç renk parçalanamayan temel yapı taşlarıdır. Ana renkler beyaz bir yüzeye yansıtıldıklarında birbirleriyle karıştıkları alanlarda yine beyazı oluştururlar.
Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü
Fotoğrafçılık Terimi Olarak Ana renkler
Işık olarak ana renkler: kırmızı (red), yeşil (green) ve mavi (blue).
Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü
Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Ana Renkler
Renk çemberinin merkezinde yer alan renklerdir.
• sarı • mavi • kırmızı
Görsel Sanatlar | Resim Terimleri Sözlüğü
Bilgiyi Paylaşın: Ana Renkler terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Ana Renkler terimi hakkındaki yorumlar
Ana Renkler hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.
Ana Renkler ile ilgili benzer terimler:
Mimari: Mekân tasarlama işidir. Başka bir tanımla, mimari yapıları ve fiziksel çevreyi uygun ölçülerde tasarlama, inşa etme sanat ve bilimidir. İnsanların yaşamını kolaylaştırmak ve barınma, dinlenme, çalışma, eğlenme gibi eylemlerini sürdürebilmelerini sağlamak için gerekli mekânları, ekonomik ve teknik olanaklarla bağdaştırarak estetik yaratıcılıkla inşa etme sanatıdır.
Heykel: Sanatsal bakış açısıyla taş, tunç, bakır, kil, alçı vb. maddelerden yontularak, kalıba dökülerek veya yoğrulup pişirilerek oluşturulmuş üç boyutlu formlardır.
Resim: Gözlem, duygu ve düşüncelerimizi çizgi, açık-koyu ve renk gibi elemanlarla belli estetik kurallar çerçevesinde iki boyutlu bir yüzeyde biçimlendirme sanatıdır.
Plastik Sanatlar: Kalıplanabilen veya şekil verilebilen maddeler (boya, kil, alçı vb.)le görme duyumuzu etkileyen sanatların genel adıdır.
Uyum: Bir yapıtta parçaların birbirleriyle ve yapıtın tümüyle olan uygunluğu, armoni.