Aberasyon Nedir? Ne Demek?

Açıklamalı terimler sözlüğümüzde Aberasyon terimi ile ilgili kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Aberasyon nedir? Aberasyon ne demek? gibi sorularınıza cevap olabilecek kısaca bilgiler verilmektedir.

Aberasyon hakkında kısaca bilgi

Fizik Terimi Olarak Aberasyon

Bir aynadaki arıza veya ışınların lensten geçtikten sonra bir noktada toplanamaması, odaklanamaması.

Fizik Terimleri Sözlüğü


Fotoğrafçılık Terimi Olarak Aberasyon

Çekilen fotoğrafların genellikle kenarlarında meydana gelen ve objektiflerden kaynaklanan görüntü bozulmalarıdır. Basit objektiflerde meydana gelen başlıca yedi tür görüntü bozulması söz konusudur. Objektiflerin dizaynı sırasında yapılan bazı düzeltmelerle görüntü bozulmaları önlenebilmektedir.

Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü


Sağlık-Tıp Terimi Olarak Aberasyon

Normalden uzaklaşma.

Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü


Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Aberasyon

Sapınç. Işığın sonlu hıza sahip olması ve Yer'in dönme ve yörünge hareketleri nedeniyle yıldızların konumlarındaki görünür değişim.

Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü


Mitoloji Terimi Olarak Aberasyon

Sapınç. Işığın sonlu hıza sahip olması ve Yerin dönme ve yörünge hareketleri nedeniyle yıldızların konumlarındaki görünür değişim.

Mitoloji Terimleri Sözlüğü


Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Aberasyon

Bir nesne noktasından gelen ışınların olması gereken konumda bir nokta görüntü oluşmasında olumsuz etkisi olan mercek sistemi hatası.

Haritacılık (Kartografya) Terimleri Sözlüğü


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook

Aberasyon terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.

Aberasyon terimi hakkındaki yorumlar

Aberasyon hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Aberasyon ile ilgili benzer terimler:

Harita: Coğrafya, tarih, dil, nüfus vb. konularla ilgili yeryüzünün veya bir parçasının, belli bir orana göre küçültülerek düzlem üzerine çizilen taslağı.

Kartografi: Haritacılık.

Haritacılık(Kartografya): 1- Haritacının yaptığı iş.
2- Harita ve bu haritalarda kullanılan işaretlerin özelliklerini araştıran, haritanın tasarım, basım ve kullanım yöntemlerini geliştirmeye yönelik araştırmalar yapan bilim dalı, kartografi

Kültür: Tarihî ve toplumsal gelişme süreci içinde ortaya çıkan bütün maddî ve manevî değerler ile bunları oluşturmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan araçların bütünü.

Kültür Turizmi: Değişik kültürleri tanımak, tarihî yer ve olayları incelemek için yapılan özel ilgi seyahatlerinin doğurduğu olay ve ilişkilerin bütünü.