Açıklamalı Türkçe Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü

Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğünde 984 Açıklamalı Mutfak - Yemek Terimi Listelendi.

Kaserol : Genellikle sos hazırlamada kullanılan, çeşitli boylarda olan derin ve kapaksız saplı tencerelere ver... devamını oku

Ön Haşlama : Gıdaların (genellikle sebzeler) pişmeden önce çok kısa haşlaması. Şok haşlama. Blanşi yapmak.... devamını oku

Küvi ofur (Cuit Au Four) :Fırında pişirme usulü.

Ben Mari : İki katlı ,altındaki kapta yarıya kadar su bulunan tencere.Direkt olarak ateşte pişmemesi gereken yi... devamını oku

Antremetiye (Entremetier) :Çorba ve sebze yemeklerini yapan aşçı.

Börmaniye (Beurre manie) : Çorba, sos, yahni gibi su içeriği yüksek olan yemeklerin koyulaştırılması için hazırlanan tereyağ... devamını oku

Cizleme : Mayalı cıvık hamur ile kızgın tavada yağlı ya da yağsız olarak hazırlanan büyük ve kalın krep. Cizle... devamını oku

Pezek, Pezik (Yöresel Tanım) :Pazı bitkisi.

Gıda Güvenliği : Gıdalarda meydana gelebilecek ve tüketen kişilerde sağlık riski oluşturabilecek fiziksel, kimyasal v... devamını oku

Badem Unu (Almond Meal, Almond Flour) : İyi dövülmüş badem anlamına gelir. Bu ürün satın alınabileceği gibi , bademin yüksek güçlü bir mutf... devamını oku

Tavuk Ütüleme : Tavuğun tüylü kısımlarının aleve tutularak tüylerinin yakılarak yok edilmesi.Modern yöntemlerle kesi... devamını oku

Bazlama :Tatlı, kalın gözleme. Sacda pişirilen kalın yufka.

Beyaz Toz Biber : Dış kabuğu alınmış karabiberin öğütülmüşüdür. Tadı karabibere göre daha hafiftir. Özellikle açık ren... devamını oku

Boza Kıvamı :Karıştırılarak kaynatılan sosların boza gibi akıcı ve yoğun olması anlamına gelir.

Dağlama :Sarı çiçekli bir bitkidir. Çiçek açmadan önce toplanır, haşlanarak salatası yapılır.

Sıcak :190 -220 derece civarın olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kararır.

Tesellüm : İşletmeye gelen yiyecek ve içeceklerin sayılarak, ölçülerek ve tartılarak teslim alınması.... devamını oku

Menaj : Yemek masalarında misafirlerin yemeklerini tatlandırmakta kullandıkları, sos, ketçap, mayonez, bahar... devamını oku

Arıtma :Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.

Aromatik Malzeme : Tat, lezzet ve koku amacıyla doğranarak veya bütün olarak hazırlanan soğan, havuç, kereviz dalı, pır... devamını oku

Bahü (Bahut) :Kulplu orta boy ve küçük tencere.

Beriberi :B vitamini eksikliğinden ileri gelen hastalık.

Ekmek Ayvası :Gevrek ve sulu, yumuşak en lezzetli ayva türü.

Ganaş (Guanache) :Pasta yapımında kullanılan çikolata kreması.

Gavata (Yöresel Tanım) :Yeşil domatese benzer bir sebze.

Kimyon : Genel olarak toz halinde kullanılmaktadır. Türk mutfağında, köftelerde, bazı et yemeklerinde ve sucu... devamını oku

Metabolizma : Canlı organizmada veya canlı hücrelerde hareketli, enerjiyi sağlamak için oluşan, biyolojik ve kimya... devamını oku

Narenciye : Portakal, limon, greyfurt, mandalina, bergamut ve turunç gibi Citrus cinsi meyve ağacı türlerini kap... devamını oku

Diğer Mutfak - Yemek Terimleri

[1]2 3 4 5 ... Son Sayfa

Sözlüğü Paylaş: tweet facebook

Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğünde 984 Terim Kayıtlı.