Kaserol : Genellikle sos hazırlamada kullanılan, çeşitli boylarda olan derin ve kapaksız saplı tencerelere ver... devamını oku
Açıklamalı Türkçe Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü
Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğünde 984 Açıklamalı Mutfak - Yemek Terimi Listelendi.
Ön Haşlama : Gıdaların (genellikle sebzeler) pişmeden önce çok kısa haşlaması. Şok haşlama. Blanşi yapmak.... devamını oku
Küvi ofur (Cuit Au Four) :Fırında pişirme usulü.
Ben Mari : İki katlı ,altındaki kapta yarıya kadar su bulunan tencere.Direkt olarak ateşte pişmemesi gereken yi... devamını oku
Antremetiye (Entremetier) :Çorba ve sebze yemeklerini yapan aşçı.
Börmaniye (Beurre manie) : Çorba, sos, yahni gibi su içeriği yüksek olan yemeklerin koyulaştırılması için hazırlanan tereyağ... devamını oku
Cizleme : Mayalı cıvık hamur ile kızgın tavada yağlı ya da yağsız olarak hazırlanan büyük ve kalın krep. Cizle... devamını oku
Pezek, Pezik (Yöresel Tanım) :Pazı bitkisi.
Gıda Güvenliği : Gıdalarda meydana gelebilecek ve tüketen kişilerde sağlık riski oluşturabilecek fiziksel, kimyasal v... devamını oku
Badem Unu (Almond Meal, Almond Flour) : İyi dövülmüş badem anlamına gelir. Bu ürün satın alınabileceği gibi , bademin yüksek güçlü bir mutf... devamını oku
Tavuk Ütüleme : Tavuğun tüylü kısımlarının aleve tutularak tüylerinin yakılarak yok edilmesi.Modern yöntemlerle kesi... devamını oku
Bazlama :Tatlı, kalın gözleme. Sacda pişirilen kalın yufka.
Beyaz Toz Biber : Dış kabuğu alınmış karabiberin öğütülmüşüdür. Tadı karabibere göre daha hafiftir. Özellikle açık ren... devamını oku
Boza Kıvamı :Karıştırılarak kaynatılan sosların boza gibi akıcı ve yoğun olması anlamına gelir.
Dağlama :Sarı çiçekli bir bitkidir. Çiçek açmadan önce toplanır, haşlanarak salatası yapılır.
Sıcak :190 -220 derece civarın olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kararır.
Tesellüm : İşletmeye gelen yiyecek ve içeceklerin sayılarak, ölçülerek ve tartılarak teslim alınması.... devamını oku
Menaj : Yemek masalarında misafirlerin yemeklerini tatlandırmakta kullandıkları, sos, ketçap, mayonez, bahar... devamını oku
Arıtma :Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.
Aromatik Malzeme : Tat, lezzet ve koku amacıyla doğranarak veya bütün olarak hazırlanan soğan, havuç, kereviz dalı, pır... devamını oku
Bahü (Bahut) :Kulplu orta boy ve küçük tencere.
Beriberi :B vitamini eksikliğinden ileri gelen hastalık.
Ekmek Ayvası :Gevrek ve sulu, yumuşak en lezzetli ayva türü.
Ganaş (Guanache) :Pasta yapımında kullanılan çikolata kreması.
Gavata (Yöresel Tanım) :Yeşil domatese benzer bir sebze.
Kimyon : Genel olarak toz halinde kullanılmaktadır. Türk mutfağında, köftelerde, bazı et yemeklerinde ve sucu... devamını oku
Metabolizma : Canlı organizmada veya canlı hücrelerde hareketli, enerjiyi sağlamak için oluşan, biyolojik ve kimya... devamını oku
Narenciye : Portakal, limon, greyfurt, mandalina, bergamut ve turunç gibi Citrus cinsi meyve ağacı türlerini kap... devamını oku