Açıklamalı Türkçe Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü

Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğünde 984 Açıklamalı Mutfak - Yemek Terimi Listelendi.

Antremetiye (Entremetier) :Çorba ve sebze yemeklerini yapan aşçı.

Protein : Canlı hücrelerin ana maddesini oluşturan, genellikle sülfür, oksijen ve karbon öğeleri bulunan amino... devamını oku

Flato :Kemiklerinden ayrılmış et.

Statik :Statik fırın; geleneksel ve turbo olmayan eski fırınlar.

Emülgatör : Yoğunlukları birbirinden farklı ve birbirine karışmayan iki sıvıyı bir arada tutmak ve birbiri içind... devamını oku

Boza Kıvamı :Karıştırılarak kaynatılan sosların boza gibi akıcı ve yoğun olması anlamına gelir.

Jü (Jus) : Pişerken etten veya tavuktan, pişme kabına akarak sertleşen (sük) yemek suyunun sulandırılmasıyla el... devamını oku

Silkme :Çeşitli sebzeler ve etle pişirilen bir tür sıcak yemek.

Silkme : İri doğranmış sebzelerle (tencerede tutup silkeleyerek) yapılan etli yemekler (patlıcan silkme, kaba... devamını oku

Kaserol : Genellikle sos hazırlamada kullanılan, çeşitli boylarda olan derin ve kapaksız saplı tencerelere ver... devamını oku

Harç : Garnitür, sos, iç veya pişirme suyu olarak ayrı bir kapta hazırlanıp yemeğin üzerine veya içine karı... devamını oku

Firenk (Yöresel Tanım) :Domates.

Şıra :Henüz fermante olmamış (mayalanmamış) üzüm suyu.

Catering : Otel, lokanta ile vapur, uçak gibi uzun yol taşıt araçlarında yolcuların beslenmelerini karşılamak... devamını oku

Natürel :Doğal.

Cup :Çay Kahve Bardağı

Arıtma :Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.

Narenciye : Portakal, limon, greyfurt, mandalina, bergamut ve turunç gibi Citrus cinsi meyve ağacı türlerini kap... devamını oku

Beriberi :B vitamini eksikliğinden ileri gelen hastalık.

Kür :Tek çeşit besin ile beslenmeye verilen isimdir.

Toksin :Canlı organizmalarda görülen zehir (vücumuzda bulunan ve atılan bir tür zehirli atık).

Main Course :Ana Yemek

Menu :Menü

Savoyer Bisküvi :Kedi dili bisküvi.

Mikroorganizma :Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.

Baba : Napoli Bölgesinin geleneksel tatlısıdır. Pişirildikten sonra romla ıslatılıp marmelat sürülür. Hamur... devamını oku

Oksidasyon :Bir kimyasal molekülün yapısına oksijenin dahil olduğu kimyasal reaksiyona verilen isim.

Fungusit : Mantar ve mantar sporlarının öldürülmesi veya kontrol altına alınması amacıyla kullanılan kimyasalla... devamını oku

Diğer Mutfak - Yemek Terimleri

[1]2 3 4 5 ... Son Sayfa

Sözlüğü Paylaş: tweetfacebook

Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğünde 984 Terim Kayıtlı.